Vlastní bydlení - komfortní a úsporné

Pohodlné bydlení s co nejnižšími náklady na provoz domácnosti - takový je dnes požadavek většiny zájemců o rodinné domy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Energeticky úsporné domy, které počítají s kvalitními okny, zatepleným zdivem a racionálním systémem vytápění, se tak stávají pevnou součástí nabídky služeb projektantů a projekčních firem.

Statistiky upozorňují, že s přibýváním nadprůměrně horkých letních dnů, stoupá i spotřeba energie využívaná pro nezbytné ochlazování interiérů domů. Ačkoli většina lidí má představu energeticky úsporných domů spojenou s úsporami za topení v zimě, pravdou je, že izolované domy zlepšují vnitřní prostředí i v létě, protože působí jako ochrana před venkovním vedrem.

Většina stavebníků chce pořídit s co nejmenšími náklady už samotnou stavbu rodinného domu. Cen nižších o 20 - 30% lze podle zkušeností projekční firmy PROZI PROJEKT dosáhnout u staveb stavěných svépomocí. Levnější je samozřejmě také rodinný dům postavený podle typového projektu, kterých PROZI nabízí několik desítek. Obsahují kompletní projekt stavební části, zdravoinstalace (kanalizace, voda), vytápění, elektroinstalace i požárně bezpečnostní řešení. Na přání zákazníka je pak možno dodat i řadu dalších služeb včetně zajištění stavebního povolení a znaleckých posudků.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
K ekonomicky výhodným stavbám patří bezesporu montované domy na bázi dřeva. Krátká doba výstavby, stavební proces bez používání mokrých procesů, poměrně nízká cena materiálů, příjemné vnitřní klima a dobré izolační vlastnosti hotového domu, to všechno jsou faktory, které přispívají ke vzrůstající oblibě tohoto typu stavění.

Řada stavebníků dává ale stále přednost cihlovým domům se zateplenou fasádou. Také s jejich realizací má firma PROZI, která poskytuje své projekční služby už od roku 1991, bohaté zkušenosti. Při výběru materiálů pro projekt cihlového domu jsou brány v úvahu jejich životnost, statické vlastnosti, tepelně izolační vlastnosti, ale i aktuální cenu na trhu. Výběr vhodné stěny, stropu, střechy apod. může už v projektu uspořit až 20% z nákladů stavby. PROZI spolupracuje s řadou výrobců a dlouhodobě svým zákazníkům v rámci projektové dokumentace nabízí slevu 10-47% na vybrané stavební materiály, kterou lze uplatnit při realizaci domu. Zákazník k projektu dostane slevové kupóny na nákup materiálu, případně se sleva započítává už do cenové nabídky.

Kromě projektů z katalogové nabídky, lze u PROZI pořídit také projekty individuální, které přesněji splní konkrétní představy a potřeby zákazníka.  V tomto případě je třeba počítat s vyšší cenou, ale je tu možnost zvolit materiál ze široké nabídky, která je na trhu. Zkušení projektanti firmy PROZI vám poradí, jaké materiály jsou finančně nejvýhodnější při dodržení statických a požadovaných tepelně izolačních vlastností, jaké zvolit vytápění a řadu dalších detailů, jak postupovat s co nejmenšími náklady.

Více informací:

www.prozi.cz
10.02.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444