Nejlepší volba pro rekonstrukci střechy - vláknocementová střešní krytina Cembrit

Střešní krytina Bravan má rozměr 300 x 600 mm.  Je vyráběna v provedení hladkém nebo  s povrchem imitujícím přírodní břidlici. Lze jí  použít na střechy od sklonu 18°, vždy však záleží  na místní klimatické oblasti.

Střešní krytina Bravan má rozměr 300 x 600 mm. Je vyráběna v provedení hladkém nebo s povrchem imitujícím přírodní břidlici. Lze jí použít na střechy od sklonu 18°, vždy však záleží na místní klimatické oblasti.

Novou střechu pro svůj dům nevybíráme každý den. Pod střechou žijeme celý život, a tak naše rozhodnutí při výběru střešní krytiny ovlivní velkou část našeho života. V případě výměny stávající krytiny za novou si musíme dát pozor hned na několik věcí.

Pokud stavíme nový dům, můžeme volit ze široké nabídky střešních krytin a nejsme tolik limitováni konstrukcí střechy nebo tvarem krovu. V případě rekonstrukce je ale situace jiná. Na domě máme již stávající krov, jehož stav by měl před výměnou krytiny posoudit odborník. Ten rozhodne, jestli je dřevo zdravé a jakou zátěž krov do budoucna unese.

Často se u původních krovů stává, že nejsou dimenzovány na těžkou krytinu nebo působením stáří již nezvládnou tak velké zatížení jako dříve. Pak je vhodné vybírat mezi lehkými typy střešních krytin. 

Třikrát lehčí než betonové a pálené krytiny - vláknocementová střešní krytina Cembrit


Při samotném výběru je důležité zvážit několik faktorů. Jako první nás zaujme vzhled. Střešní krytina Cembrit se vyrábí v různých tvarech a formátech. Na výběr je tradiční vzhled České šablony, šablony Dolmen a Bravan, které věrně kopírují exkluzivní vzhled přírodní břidlice, a architektonicky zajímavé šablony Rhombus. Z barev si můžete vybírat mezi černou, grafitovou, šedou, červenou a hnědou.

Důležité jsou ale také technické vlastnosti krytiny. V první řadě životnost. Prodloužená záruka na šablony Cembrit je 30 let. Jednoduchá údržba, mrazuvzdornost, stálobarevnost, odolnost proti exhalacím, nenasákavost, prodyšnost a jednoduchá montáž také hrají důležitou roli. Je potřeba také zvážit geografickou polohu pozemku i klimatické podmínky. Důležitý je sklon střechy, její možné zatížení a odolnost krytiny vůči povětrnostním vlivům.

Vláknocementová krytina Horal byla vyvinuta do náročných klimatických podmínek a horských oblastí nad 600 m. n m. Vývoj a předpoklady technologů potvrdil čas. Díky vysoké odolnosti povrchu a výborným mechanickým vlastnostem je Horal mezi zákazníky vyhledávaným produktem. Střešní krytina je díky svým menším rozměrům a jednoduché montáži vhodná i k použití na členité a zaoblené střechy. Z nízké hmotnosti střešní krytiny vyplývá i snadná manipulace při přepravě a pokládce.

Česká šablona HORAL – krytina do těch nejnáročnějších klimatických podmínek 

Další věcí, kterou musíme případně uvážit, je využití podkroví. Pokud se zároveň rozhodneme pro využití původní půdy k zateplení a bydlení, hodně tím změníme podmínky pro samotný krov a střešní krytinu. Konstrukce střechy pak musí být řešena jako odvětrávaná, tedy se vzduchovou mezerou mezi krytinou a tepelnou izolací, kterou proudí vzduch na základě přirozené cirkulace vlivem rozdílu teplot u okapu a hřebene. 
 
Střešní krytinu netvoří jeden prvek, ale celý systém,
včetně doplňků, ať už to jsou krajní tašky, tašky
pro odvětrávání, či prosvětlovací tašky
 

Hlučnost je vlastnost, na kterou by dnes jistě nezapomněli mnozí investoři, kteří si na střechu vybrali plechové krytiny. V případě obytného domu je hluk dešťových kapek, který proniká do podstřeší, obtěžující. 

Vláknocementové střešní krytiny však nepřenáší hluk dopadajících kapek deště do podstřeší.

Požadavek na využití přírodních surovin je u zákazníků stále častější a bezpochyby oprávněný. Střešní šablony Cembrit se vyrábí z čistě přírodních materiálů a jsou plně recyklovatelné.

Krásná, lehká a trvalá - střešní krytina Cembrit
Společnost Cembrit, výrobce vláknocementové střešní krytiny, poskytuje svým zákazníkům maximální servis. Kontaktujte společnosti na níže uvedených odkazech. Pracovníci firmy za vái bezplatně přijedou, dovezou nebo zašlou vzorky a montážní návody, poradí s výběrem a všemi technickými informacemi kolem celé skladby střechy. Firma také provádí kalkulace zdarma. Spojte se s technikem a domluvte se na kalkulaci střešní krytiny Cembrit.
Vláknocementová střešní krytina Cembrit výbornou volbou jak pro rekonstrukci rodinného domku, tak pro velké projekty. 
07.07.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444