Vítejte v první třídě

Zařizujete si nový domov nebo jen rekonstruujete interiér a na řadu přišla kuchyně a tím pádem i výběr digestoře? Vedle základních parametrů, jako je výkon, hlučnost či možnost recirkulace, by vás měla zajímat také kvalita zpracování, materiálů a s tím související životnost přístroje.

Digestoře SIRIUS charakterizují osobitost, tichý chod, výjimečný design a vybrané materiály. Precizní zpracování a maximální funkčnost je důsledkem specializace na jeden jediný produkt - digestoř. Na rozdíl od spousty značek, kde odsavač par je pouhým doplňkem k veškerému sortimentu v nabídce.

Od počátku vzniku značky společnost SIRIUS S.p.A. kladla důraz na vývoj a předvídání moderních trendů v kuchyňském prostředí. První naprostou inovací bylo uvedení na trh digestoře s hliníkovým motorem v roce 1997. Společnost SIRIUS S.p.A. uvedla na světový trh jak výsuvné digestoře z pracovní desky, tak i stropní odsavače par.
 
 

Nerez i keramika

V současné době je v nabídce 140 variant výsuvných digestoří z kuchyňské linky. Vybírat lze podle šířky digestoře, motorizace i designu a volit lze ze široké nabídky externích motorů. Za zmínku také stojí spolupráce s italskými keramickými mistry z oblasti Deruta. Tato keramika, která je známá a vyhlášená po celém světě, doplnila nabídku společnosti o digestoře ruční výroby z keramiky, kdy každý kus je vyjímečný a originální. V nabídce také naleznete komínové digestoře.
 
 

Variabilní instalace

Jednou ze zajímavostí je, že téměř všechny modely disponují vrchním i zadním odtahem. Mohou být tedy použity pro odtahovou verzi bez použití komínku a tím pádem jsou i designově čistší. Samozřejmostí je, že veškeré modely mohou být použity i pro recirkulační provoz, stačí pouze dokoupit karbonový filtr.        

Co se týče motorizace, tak odsavače par SIRIUS charakterizují motory s kovovými kuličkovými ložisky, na rozdíl od většiny konkurenčních produktů, které mají motor zpravidla uložený v pouzdře. To ovlivňuje nejenom hlučnost, ale také životnost odsavače.
 
 

Výkon a funkčnost především

Motory se vyznačují vysokou hustotou lamel na turbíně, díky které dosahují velkých výkonů a podtlaků. Důležitým prvkem celého systému je také vstup sání. Velké procento produktů na trhu, pokud jde například o tzv. „téčkové odsavače“ mají v nabídce dělené tukové filtry po celé ploše odsavače. To však není ideální, protože páry proudí cestou nejmenšího odporu, a to mezi filtry. Následně se tuky usazují na motoru, odtahovém potrubí a venkovní omítce.

Páry vzniklé při vaření proudí také přes velkou plochu a tím se jejich rychlost znižuje. Z tohoto důvodu společnost SIRIUS používá jeden nedělený tukový filtr přímo pod motorem. Proud par tak prochází přes zúžený prostor a vzniká rychlejší proudění, tzv. „Venturiho efekt“, jenž funguje na principu trysky.

Vybírat lze ale z více druhů vstupu sání. Za zmínku stojí štěrbinové sání a podtlakové komory, které jsou funkčně absolutně bezkonkurenční. Širokou škálu barevného provedení doplňuje možnost objednat si za příplatek jakýkoli odstín ze vzorníku RAL.

Samostatnou kapitolou jsou indukční desky. Indukce od společnosti SIRIUS disponují technologií G5, což je v dnešní době nejvyšší řada, kterou lze na trhu najít. Další zajímavostí v nabídce jsou lustry, které designově ladí s digestoří, vyrobené buď z keramiky nebo nerezové oceli v různém barevném provedení. Novinkou v nabídce je domácí čistička vzduchu s HEPA filtrem H12 a ionizátorem, která je také vyrobena z keramiky v různém barevném provedení.

Společnost SIRIUS S. p. A. dbá na životní prostředí a je nositelem certifikátu NEMKO, který je jedním z nejprestižnějších evropských schvalovacích technických ústavů.

Více informací na www.digestoresirius.cz.
24.04.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444