Víte, v jakém povlečení budete v létě trpět a jaké vás naopak ochladí?

Luxusní ložní povlečení BIBI

Luxusní ložní povlečení BIBI

Spánek je pro regeneraci lidského těla zcela zásadní. Není důležitá jen jeho délka, ale i jeho kvalita. Upocené noci, kdy honíme peřinu po posteli, nepatří do kategorie zdravého spánku. Naštěstí víme, jaké je ideální povlečení pro horké letní dny. Co myslíte, vyhrává umělé vlákno, nebo bavlna?

Povlečení z pravé egyptské bavlny vítězí na plné čáře

Pravá egyptská bavlna je považována za nejkvalitnější materiál na ložní prádlo vůbec. Bavlněné povlečení je hebké, lesklé, odolné a barevně a tvarově stálé. Navíc je savé, prodyšné a má výtečné termoregulační schopnosti, což oceníte nejen v létě ale i v zimě. Egyptská bavlna umožňuje i několik speciálních úprav. Jaká jsou jejich tajemství? 

  • Bavlněný satén (Mako - satén) – kdo na léto nepřevlékl peřinu do povlečení saténové úpravy, udělal velkou chybu. Je to nejideálnější bavlněná úprava pro letní noci. Perfektně se přizpůsobuje teplotě lidského těla, a proto v létě ochladí a v zimě zahřeje. Bavlněný satén je velice jemný, lesklý, hebký a příjemný na dotek. Na první pohled je velmi podobný hedvábí a neklouže. 
  • Bavlněný jersey (Mako - jersey) – skvěle absorbuje pot, ochladí a potěší hospodyňky. Tato úprava bavlny totiž nevyžaduje žehlení.
  • Bavlněný batist (Mako - batist) – v létě poslouží téměř stejně dobře jako satén. Ochladí a navíc díky plátnové vazbě nepropouští prachové peří. 
  • Bavlněný perkál – je stále více a více oblíbený mezi spáči. Nejen, že v létě chladí, ale perfektně saje pot a udrží vás v suchu.
  • Bavlněný damašek (Mako - brokát - damašek) – opravdu luxusní ložní prádlo. Damaškové povlečení v této úpravě je obohacené o třpytivý brokát, který dodává látce vzhled pravého hedvábí. 


„Mám saténové povlečení, ale rozhodně nefunguje tak, jak píšete!“

Na trhu se pod názvem saténové povlečení prodává všelico. Pokud chcete opravdu kvalitní saténové povlečení, sledujte složení. Jakmile si domů totiž odnesete saténové povlečení z umělých vláken, budete mít chuť ho druhý den vyhodit. Umělý satén je studený, kluzký a není téměř schopen absorbovat vlhkost. V noci se budete budit upocení, peřina si bude po posteli pochodovat, kam se jí zachce, a rozhodně se dobře nevyspíte. Dokonce ani cena není záruka dobré koupě. Kvalitní povlečení není za hubičku a prodejci „umělotin“ to moc dobře vědí. Proto velmi často narazíte na nebavlněné napodobeniny za cenu luxusní bavlny. 



Kde takové povlečení koupit a nenaletět? 

Český výrobce luxusního povlečení Stella Ateliers na léto připravil zásoby bavlněného povlečení ve výše zmíněných úpravách. Ložní prádlo vyrábí jen z pravé egyptské bavlny, takže si můžete být jisti, že kupujete to nejkvalitnější na trhu.

Vybírejte povlečení jen u expertů na zdravý spánek. Stella Ateliers vám pomůže přežít horké léto pěkně v chládku krásného povlečení.

Naše tipy: 10 tipů na luxusní povlečení pro vaši dokonalou ložnici
18.07.2017 | PR
  • Povlečení Stella Ateliers s.r.o.

    Každý z nás stráví téměř třetinu života v posteli. Dopřejte si k zaslouženému odpočinku luxusní povlečení, které je vyrobeno z bavlněné suroviny té nejvyšší kvality dostupné na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444