Vinyl vynikne nejen na podlaze, ale i na stěně

Vinylové podlahy se těší velké oblibě, a to především díky své kvalitě, nenáročnosti a široké škále vzorů. Ale napadlo vás někdy, že vinyl nemusí ležet jen na podlaze? Vinylovými dílci totiž můžete ozvláštnit i jiné části interiéru.

Slaďte podlahu a stěny

Pokud vás už nudí fádní stěny a přemýšlíte, čím je zpestřit, netradičním řešením by mohl být právě vinyl. Vinylová podlahovina Thermofix od českého výrobce Fatra se totiž díky své konstrukci a technologii hodí i jako obklad stěny. 
 
Dodává se v dílcích o rozměrech 1200 x 180 mm a 1829 x 180 mm v dekoru dřeva, 900 x 300 mm a 450 x 450 mm v dekorech kamene či koberce, které se jednoduše nalepí těsně vedle sebe tak, že jsou pevně spojeny s podkladem. A je hotovo. Může tak vzniknout zajímavý dekor stěny, který bude stylově navazovat na podlahu, nebo naopak s ní kontrastovat.
 

Imperio, Dub kalifornský, 29503-1

Je libo zajímavou zeď ve vstupní chodbě pod věšáky? Nebo netradiční čelní stěnu v obývacím pokoji či pracovně? Nebojte se experimentovat. Vybírat můžete z 62 dekorů imitujících přírodní materiály, a to nejen na pohled, ale i na dotek díky povrchové struktuře.Tudíž se váš interiér může vmžiku proměnit v příjemný prostor laděný do přírodních tónů, které působí uklidňujícím dojmem. 

Na rozdíl například od kamenného či dřevěného obkladu je podlahovina Thermofix dobře omyvatelná vodou, což ocení hlavně hospodyňky. Má totiž jen minimální nároky na údržbu. Na úklid obkladu vám postačí běžný hadr.

Koupelna trochu jinak

Dlažba je sice evergreen, praktičtější a rozhodně zajímavější  řešení však představuje obklad z vinylových dílců Thermofix. Pokud se nebojíte nových řešení, budete překvapeni, jak příjemným obkladem může tato podlahová krytina v koupelně být.
 
Ke koupelnové klasice patří především přírodní dekory a dekor dřeva, proto nadčasové vzory podlahovin Thermofix, které nelze rozeznat od přírodních materiálů, jsou dobrou variantou pro všechny, kteří se chtějí obklopit dřevěnou podlahou či stěnou, ale zároveň mají požadavky na materiál s dobrou odolností vůči vlhkosti a snadnou údržbu.


Thermofix, Břidlice kov, 15410-2

Vinylové dílce Thermofix díky své konstrukci patří mezi nejkvalitnější vinylové heterogenní podlahoviny na trhu. I přesto, že se při jeho instalaci používá lepidlo, nemusíte se bát o své zdraví. Výroba vinylových dílců podléhá přísným nárokům a kontrolám. S certifikovanou antibakteriální úpravou a bez škodlivých ftalátů vyhovuje všem náročným světovým požadavkům.
 
01.09.2020 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444