Víc než pocit bezpečí

Moderní zabezpečení objektů
V součastné době lze na českém trhu najít několik typů cylindrických vložek na velmi vysoké technické úrovni, které v kombinaci s kvalitními bezpečnostními dveřmi spolehlivě chrání různé druhy objektů. Společnost FAB, a.s., nabízí dva takové typy, které jsou certifikovány dle norem ČSN ENV 1647 ve 4 bezpečnostní třídě a v systému Pyramidy bezpečnosti dosahují 4. stupně.

Ke spokojenosti zákazníka jistě přispěje i fakt, že distribuce klíčů je právně chráněna, duplikát je možno získat pouze u výrobce FAB, a.s. nebo u partnera FAB, který je certifikovanou společností a spolupracuje s FAB, a.s. na základě smlouvy.

FAB Variant
Vložka FAB Variant zdánlivě připomíná tutéž zámkovou vložku FAB, jakou znají snad již celé generace uživatelů. Jde však o zcela odlišný systém. Obsahuje nejen základních šest stavítek, vystavovaných bočním hřebenem klíče. Samozřejmostí jsou prvky proti odvrtání.

Nyní se podívejme na klíč: jeho profil na průřezu vypadá jako vlnka. Ta skrývá hřeben, který ovládá boční stavítka. Právě zde je podstata tohoto jedinečného řešení, krytého evropským patentem. Díky tomu, že klíč má obvyklou tloušťku, můžeme pro vložky FAB Variant použít i kování s rozetou.

Výrobky FAB Variant jsou určeny pro jednotlivě dodávané vložky a také pro systém generálního a hlavního klíče. Tento systém velmi významně snižuje celkový počet klíčů nejen v podnicích, institucích, ale i v menších objektech, včetně rodinných domů. Využívají se tzv. hlavní klíče, kterými lze odemknout všechny různé vložky příslušné skupiny. Generálním klíčem pak můžeme odemknout všechny skupiny, které otevírají hlavní klíče, tedy všechny vložky v objektu.
Na trhu je mnoho dodavatelů různých zámkových výrobků i systémů. Někteří z nich si dávají výrobky prověřovat z hlediska bezpečnosti. Tím, že jednu vložku mohou odemknout kromě vlastního vložkového klíče i klíče další, se nutně snižuje bezpečnost. Proto nelze zaměňovat jednotlivé certifikované výrobky s certifikovanými systémy generálního a hlavního klíče. Někteří jiní výrobci, kteří také dodávají systémy generálního a hlavního klíče, zpravidla uvádějí jen bezpečnostní parametry dosažené pouze jednotlivými výrobky, takže se k zákazníkovi nedostává správná informace, což v případě naplňování požadavků zákona na ochranu utajovaných informací může zákazníku uškodit.
FAB Dynamic

Jedná se o stavítkolamelový zamykací systém, který je vyráběn v celé řadě rozměrů vložek a dalších výrobků. Výroba náhradních klíčů k tomuto systému je omezena právními a technickými postupy (klíč pouze na kartu), klíč není poniklován, což výrazně snižuje možnost vzniku alergie. Stavítkolamelový systém vyniká značnou odolností proti bezklíčovému překonání vyhmatáním, je odolný proti odvrtání i vytržení, a to oboustranně. Úroveň bezpečnosti stavítkolamelového systému vložek byla testována akreditovanou zkušebnou Trezorfest Praha a získala certifikát ve vysoké bezpečnostní třídě 4 a certifikát NBÚ k použití v objektech úrovně "přísně tajné". Bezpečnost je podpořena velkým počtem kombinací, což nám umožňuje neopakovat již jednou použitou kombinaci na klíči. Každý vlastní jedinečné klíče.

FAB, a.s. uvedla v tomto roce na trh systém generálního a hlavního klíče FAB Dynamic plus. Je chráněn průmyslovým vzorem a patentovou přihláškou. Stejně jako SGHK FAB Variant je certifikován NBÚ podle zákona 148/1998 Sb. V kategorii "přísně tajné" cylindrické vložky dosahují bezpečností úrovně BT4 dle ČSN ENV 1627. Klíče podléhají centrální evidenci ve FAB, a.s. Kopie klíče lze získat pouze ve FAB, a.s. nebo u Partnera FAB, a to za splnění určitých, s majitelem systému předem dohodnutých bezpečnostních pravidel.

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444