Větrejte pravidelně, efektivně a bez zbytečných tepelných ztrát

U novostavby, ale i při rekonstrukci staršího domu budete řešit možnosti úspor energií. Energetickou náročnost stavby snížíte vhodně zvolenou tepelnou izolací, kvalitními okny, využíváním moderních zdrojů tepelné energie, ale také centrálním řízeným větráním.

Začněte znovu volně dýchat díky řízenému větrání

Pokud chceme žít zdravě, musíme větrat. Jak však větrat efektivně, abychom získali pravidelný přísun čerstvého vzduchu, a přitom zbytečně neplýtvali teplem?

Ventilační jednotky s rekuperací zajistí ve vaší domácnosti optimální kvalitu vzduchu a ideální vlhkost, aniž byste museli otevírat okna. Zatuchlý vzduch je odváděn z místností, jako je kuchyň nebo koupelna, a to prostřednictvím potrubního systému. Čerstvý venkovní vzduch je rovněž přiváděn do obytných a spacích prostor pomocí potrubí. Výsledkem je jednoduše čerstvý vzduch pro větší pohodlí a relaxaci.
 

Čerstvý vzduch 24 hodin denně

Znáte ten pocit, když se ráno vzbudíte unavení? Pokud jste zrovna neproflámovali noc, zřejmě bude důvod tkvět ve vysoké koncentraci CO2 v místnosti. "Vydýchaný“ vzduch snižuje pozornost, zvyšuje únavu, způsobuje bolesti hlavy, malátnost, zvýšení krevního tlaku, hučení v uších a také nevolnosti. Většina domácností větrá neefektivně a nedostatečně. 

Rekuperační systém nejenže hlídá stav CO2 ve vašem obytném prostoru, ale zároveň filtruje vzduch od všech nečistot. Vestavěné filtry zachycují alergeny, hmyz, smog, prach, pyly a jiné škodliviny zvenčí a zpět do domu vpustí jen čistý, čerstvý vzduch.

Další příčinou nedostatečného větrání je vlhkost v interiéru. Zejména ve starších domech a dále pak v místnostech se zvýšenou kumulací vlhkosti, jako je například koupelna, můžeme po čase cítit zatuchlinu. Rekuperace odvádí přebytečnou vlhkost a zamezuje vzniku nebezpečných plísní. 

 

Zdravé bydlení a úspora energie zároveň 

Větrání místností klasickým způsobem, tedy otevíráním oken, je zejména v zimním období spojeno s velkými energetickými ztrátami. Rekuperační systém Vent 5000 C od značky BOSCH nejen, že zajišťuje čerstvý vzduch uvnitř domu, ale také účinně využívá teplo ze vzduchu, který opouští váš dům, a přenášího zpět dovnitř. To znamená lepší kvalitu ovzduší a úsporu energie zároveň!
 
Ventilační jednotky dokážou rekuperovat až 90 % tepla z odpadního vzduchu, které jinak uniká do venkovního prostoru při větrání. Tím se výrazně snižuje tepelná ztráta větráním. Vestavěný kombinovaný senzor Bosch měří a vyhodnocuje vlhkost, VOC a teplotu. Řízení tak zohledňuje potřebu větrání a optimalizuje příkon.

Získejte více informací na adrese www.bosch-homecomfort.com/cz/.
22.02.2024 | redakce
  • Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Bosch Junkers

    Společnost Bosch Termotechnika nabízí ve svém portfoliu i výrobky z oblasti vytápění, chlazení a přípravy teplé vody, které ohromí německou kvalitou, technickou vyspělostí, perfektním zpracováním a v neposlední řadě fascinujícím designem. Své začátky v tomto oboru spojila již před více než 120 let s osvědčenou značkou Junkers, od roku 2015 nesou všechny nové výrobky označení Bosch.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444