Větrání rodinného domu a bytu bez obav

U rodinných domů se čím dál tím více stává standardem zajištění účinného větrání domu. Bez dobrého větrání je dům v letních měsících téměř neobyvatelný a také je daleko větší pravděpodobnost vzniku plísní. Proto v současné době zažívají na našem trhu boom společnosti nabízející větrací systémy. Jejich technologie se částečně liší, a proto se podívejme na jednu z nich, společnost inVENTer nabízející větrací jednotky různého druhu.

Proč právě inVENTer?

Společnost A-Invent, s. r. o. je exkluzivním dodavatelem německé technologie inVENTer zajišťující efektivní větrání domů a bytů. Společnost nabízí větrací s jednotky s rekuperací, stejně jako větrací jednotky s regenerací. Jednotky jsou esteticky vkusně řešeny, mají moderní design a jsou skryté uvnitř zdí, tudíž nikterak výrazně nenaruší interiér vašeho obydlí.

Větrací jednotky jsou řízeny centrálně pomocí řídící jednotky, kde si můžete jednoduše nastavit průběh větrání dle svého přání. Na trhu jsou nyní dva typy regulátorů pro tyto větrací systémy, MZ-One je multifukční ovládací digitální prvek s možností zónového větrání, sMove je intuitivně ovladatelný s moderním designem. Na oba regulátory lze napojit různé typy senzorů a čidel nebo je lze integrovat do inteligentního ovládání domu. Na veškeré elektronické součásti větracího systému je poskytována 5letá záruční doba a na keramické výměníky dokonce 30letá záruka. Navíc veškeré jednotky byly přezkoušeny nezávislými laboratořemi v Německu a jsou certifikované DiBT.

bydlinekPozvánka na ForArch 2017
Setkejte se s odborníky na rekuperaci a větrání na veletrhu ForArch ve dnech 19. - 23.9.2017 v Praze - Letňanech. Společnost A-Invent bude vystavovovat v hale 4, na stánku 4C23.



Jak to funguje?

Větrací jednotky nefungují samostatně, nýbrž jako součást komplexnějšího systému. Je nutné větrací jednotky správně naplánovat, aby větrání probíhalo správně. Proto je vhodné na webových stránkách společnosti vyplnit formulář, uvést údaje o svém bydlení a nechat si zdarma vypracovat kalkulaci a návrh na umístění větracích jednotek spolu s vyhotovením výpočetního protokolu o výkonosti a energetické náročnosti větracího systému. Případně si můžete rovnou zakoupit některý z připravených setů pro určité typy bydlení. Díky vlastnímu vývojovému oddělení přináší výrobce stále velké množství novinek a zlepšení. V poslední době je to například nový aktivní uhlíkový filtr, který zabrání pronikání pachu do vnitřních prostor, což lze ocenit hlavně nyní v topné sezóně, nebo nový akustický tlumič s opravdu velice efektivními výsledky. 
 
Společnost vám samozřejmě veškeré sety nainstaluje a naučí vás je ovládat.

Kromě toho si můžete na webových stránkách společnosti prohlédnout přehlednou animaci znázorňující funkci větrání v rodinném domě. Větrací jednotky jsou vybaveny energetickými štítky, jejich energetická třída je A nebo A+.

bydlinekDen otevřených dveří ve firmě A-INVENT s.r.o. 
Téma větrání získává v posledních letech stále více a více na významu. Odstranění vlhkosti a plísní, čistý vzduch pro alergiky, úspora energie pomocí zpětného zisku tepla, zachování hodnoty budov, to jsou témata, o kterých je stále častěji slyšet a o kterých se píše čím dál tím víc. Nechte se pořádně informovat o tématu větrání hned z první ruky, prohlédněte si naše modely větracích systémů pro novostavby i rekonstrukce v provozu a rozšiřte si vaše vědomosti o naše rozsáhlé znalosti.

Akce se bude konat v Horažďovicích, Husovo náměstí 148, v pátek 8. září 2017 od 11:00 do 18:00. 

04.09.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444