Vestavná řešení Amica: varné desky do malých kuchyní i beznámrazové lednice

Výrobky značky Amica představují mimo jiné velmi pestrou a bohatou nabídku vestavných spotřebičů. Nejčastěji je prezentována v rámci vestaveb trub, varných desek nebo myček. V dnešním článku se představí trochu odlišné kategorie - v případě varných desek čistě dvouplotýnkové, které jsou vhodné do menších kuchyní, a vestavné chladničky s technologií No Frost.

Technologie No Frost  není u vestavných lednic na trhu tak rozšířená, jako u volně stojících modelů, a tak se tyto výrobky přirozeně těší zvýšenému zájmu zákazníků.

Varné desky domino

Lze je kombinovat nebo instalovat samostatně v kuchyních, kde není místa nazbyt. Dvě plotýnky pro většinu běžných činností stejně stačí. To jsou desky typu domino. Značka Amica je dodává s různými technologiemi ohřevu i designovými provedeními. Vybírat můžete mezi plynem, sklokeramikou typu HiLight nebo sklokeramikou s indukcí.

Amica DDI 3201 B
Vyspělá 30 cm široká indukční deska má celkový příkon 3,7 kW. Najdete na ní větší 22 cm plochu, která nepostrádá funkci Booster. Standardně má tato zóna příkon 2,3 kW, ale při aktivaci Boosteru dosahuje příkonu 3 kW, čímž dosáhneme varu v hrnci v maximálně krátkém čase. Menší zóna s průměrem 18 cm má příkon 1,4 kW. Ovládání je řešeno dotykově pomocí senzorických ploch. Z funkcí jmenujme automatické rozpoznání přítomnosti a velikosti hrnce, možnost udržování tepla, dětský zámek a časovač. Ukazatel zbytkového tepla je samozřejmostí. Deska se zapojuje do běžné zásuvky s napětím 230 V.

Amica DDS 3201 B
Tradiční sklokeramická deska se dvěma HiLight zónami má dokonale čistý design díky rovným hranám a použití senzorického dotykového ovládání. Snadno se díky tomu udržuje a při překypění jídla nehrozí, že by někam zateklo. Příkon 3 kW si rozdělují mezi sebou 18 cm a 14,5 cm varné plochy v poměru 1,8 kW ku 1,2 kW. Mezi funkcemi nechybí časovač, dětský zámek a automatická redukce výkonu. I tato deska má šířku 30 cm a lze ji zapojit do běžné zásuvky.

Amica DDS 3200 MR
Jednoduchá 30 cm HiLight deska s vkusným nerezovým rámečkem a celkovým příkonem 3 kW používá klasické knoflíkové ovládání, které zajisté mnoho zákazníků ocení. Větší varná plocha má průměr 18 cm a příkon 1,8 kW, menší 14,5cm má příkon 1,2 kW. Zapojuje se do běžné zásuvky s napětím 230 V.

Amica DDPS 3200 LZBG
Leckdo dává nadále přednost přípravě jídla na plamenu, ale současně chce designově zajímavé a elegantní řešení. Pro ty má Amica 30 cm domino desku s masivnějšími litinovými hořáky a povrchem z černého skla. Velký hořák (9 cm) má výkon 2,8 kW a menší (4 cm) 1 kW. Elektrické zapalování je integrováno v každém knoflíku a hořáky nepostrádají bezpečnostní pojistky.

Amica DDP 0720 Z
Cenově dostupnější alternativou k předchozí plynové desce je tento model s nerezovým povrchem a smaltovým roštem. Deska o celkovém výkonu 2,8 kW disponuje 2 hořáky – větší má průměr 6,5 cm a menší 4 cm, přičemž první jmenovaný je 1,8 kW a druhý 1 kW. I zde se nacházejí tradiční ovládací knoflíky s integrovaným elektrickým zapalováním a bezpečnostní pojistky hořáků.

Beznámrazové vestavné chladničky

Manuální odmrazování se stává minulostí i v kategorii vestavných kombinovaných chladniček, které pracují úsporně po celou dobu své životnosti díky tomu, že se v jejich mrazničkách postupně nevrství led. Amica nabízí hned několik řešení s různými doplňkovými funkcemi a výbavou.

Amica BC 1772 AFD
Tato 177,6 cm vysoká beznámrazová chladnička nabízí celkový čistý objem 246 l, který si mezi sebou rozdělují chladicí (190 l) a mrazicí (56 l) část. Lednice pracuje v energetické třídě A++ s roční spotřebou 223 kWh. Z výbavy jmenujme zásuvku VitControl s nastavitelnou vlhkostí vzduchu podle toho, zda je v ní ovoce, nebo zelenina. Sekundární zásuvka na ovoce/zeleninu bez regulace vlhkosti je k dispozici též, stejně jako držák lahví, 4 police z bezpečnostního skla a 3 přihrádky ve dveřích. Mraznička obsahuje 3 šuplíky, z toho jeden extra velký pro nadměrné potraviny. Vnitřní prostor chladicí části osvětlují úsporné LED žárovky. Mezi funkcemi naleznete rychlé chlazení, rychlé mražení, prázdniny, alarm zvýšené teploty v mrazničce a alarm nedovřených dveří. Mrazicí výkon dosahuje 3 kg / 24 h, akumulační doba 11 hodin a hlučnost maximálně 41 dB(A).

Amica BC 1772 BF
Pro méně náročné zákazníky má Amica k dispozici model se shodnými základními parametry, jako jsou rozměry, spotřeba, vnitřní objem a vnitřní provedení. Pouze ve funkční výbavě nenajdete doplňkové prvky, jako jsou rychlé chlazení, rychlé mražení nebo režim prázdniny. I tato lednice je tedy beznámrazová a má 2 šuplíky na ovoce/zeleninu včetně jednoho typu VitControl s regulovanou vlhkostí.

Amica BC 1771 AF
Výčet produktů uzavírá tato cenově nejdostupnější vestavná chladnička typu No Frost, která je také 177,6 cm vysoká a má celkový objem 246 l. Další specifikace jsou také shodné s předchozím popisovaným modelem. Odlišná je ovšem spotřeba, protože tento model pracuje v energetické třídě A+ a ročně spotřebuje 284 kWh energie.
15.05.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444