Venkovní zastínění od Maronu

Letní dny jsou v plném proudu a vy možná již několikátou sezónu přemýšlíte o tom, jak zabránit horku a síle slunečních paprsků, aniž byste si museli pořizovat nezdravou klimatizaci. Možností je více, každopádně daleko účinnější je varianta venkovního zastínění, kdy okno nepřichází do přímého kontaktu s povětrnostními vlivy. Je tak chráněno např. před přímými slunečními paprsky. Rádi vám pomůžeme zorientovat se a vybrat nejvhodnější typ zastínění.

Nejkomfortnější je zastínění na elektrický motor, stává se v současné době již prakticky standardem, zastínění budete využívat daleko častěji.

Hliníkové rolety

V zimě hliníkové rolety pomáhají ušetřit nemalé finance za vytápění, když budete rolety pravidelně stahovat na noc. V létě zase ušetříte za provoz klimatizace, protože předokenní rolety zásadně snižují pronikání tepla do interiéru a tím pádem nebude nutné prostory tolik (nebo vůbec) chladit. Předokenní rolety také snižují míru pronikajícího hluku zvenčí až o 16 dB. Standardní hliníkové rolety působí jako významná překážka při vloupání do domu. S roletami však nemáte možnost plně regulovat prostupující světlo, částečně si můžete pomoci tím, že roletu zastavíte v libovolné poloze. Předokenní roleta však umí místnost plně zatemnit i ve dne, což ocení např. maminky s malými dětmi při ukládání dětí ke spánku. Rolety je možné dodat v mnoha barevných variantách. 

MARON: Do originálně pojatého rodinného domu jsme dodávali kompletní venkovní zastínění. Bezpečnostní hliníkové rolety ze stran do ulice, členitou fasádu směrem do zahrady jsme doplnili venkovními žaluziemi. Vše elektricky ovládané, s napojením na inteligentní systém budovy.

MARON: V Praze jsme instalovali 13 rolet s_onro®. Rolety kombinují funkci rolet s dokonalou ochranou proti slunci. Profil lamel vychází z nejnovějších poznatků o průchodu světla a úspory energie. Jedná se o malé lamely naskládané na sebe, z interiéru je vidět ven a zároveň je zachován stínicí a bezpečnostní efekt.

 

Venkovní žaluzie

Žaluzie od společnosti Maron jsou vyrobeny z kvalitního hliníku. Taktéž podobně jako rolety brání přehřívání oken. Žaluzie mají pohyblivé lamely, které si můžete naklápět podle libosti. Jestliže tedy chcete nachytat první jarní paprsky a pěkně se ohřát, nemusíte žaluzie hned vytahovat. Stačí správně naklopit hliníkové lamely. Venkovní žaluzie Maron jsou dodávány nejčastěji s elektropohonem Somfy. Pouhým stisknutím tlačítka ovládáte stažení i naklápění lamel. Žaluzie jsou také designovou záležitostí a hodí se zejména k moderním domům.

MARON: Hliníkové venkovní žaluzie jsme instalovali na moderní venkovský dům na Berounsku. Žaluzie jsou na motor. 

MARON: Venkovní žaluzie stíní novou, moderní rodinnou vilu. Žaluzie jsou atypicky umístěné - předsazené před okna a terasu. Jedná se o venkovní žaluzie Z90 na pohon, s větrnou automatikou. Vodicí lišta žaluzií je zapuštěna do ocelové konstrukce. Žaluzie chrání poměrně velkou plochu, jsou rozděleny do šesti kusů o velikosti zhruba 6 x 3 m. Venkovními žaluziemi jsou vybavena také ostatní okna rodinné vily.


Screenové rolety a rolety SunStop

Tyto rolety nepropustí sluneční paprsky do interiéru, zároveň však zachovávají průhled ven. Jsou vyrobeny ze speciální barevně stálé látky z PVC, jsou těžce vznětlivé, antialergické a odolné vůči UV záření. Svým vzhledem se hodí jak ke komerčním objektům, tak k rodinným či bytovým domům. Screenové rolety je možné ovládat jak za pomocí elektropohonu, tak manuálně. Rolety SunStop jsou z venkovního zastínění tou nejekonomičtější variantou.

MARON: Rodinný dům má moderní velká okna, což za slunečných dnů může způsobovat přehřívání interiéru. Proto se investor rozhodl pro venkovní screenové rolety jakožto nejúčinější protitepelnou izolaci. Konkrétně jsou použity rolety Harol SC800 se zipovým vedením látky v bočních profilech. Vše je řízeno elektricky s dálkovým ovládáním. Rohové místnosti v horním patře s atypickými okny jsou osazeny elektrickými vertikálními žaluziemi Decomatic.
03.08.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444