Venkovní žaluzie nejen ke stínění. Proč je vybrat a jaké jsou možnosti?

Znáte to, v létě se snažíme v interiéru udržet pokud možno co nejnižší teploty a v zimě naopak ušetřit za vytápění. S tímto problémem se potýkají téměř všichni a je jedno, zda žijete v paneláku nebo v rodinném domě. Pokud hledáte komfortní řešení, můžete vyzkoušet venkovní žaluzie. Určitě jste o nich už slyšeli, ale možná stále váháte, zda se to vyplatí.

Proč zvolit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie představují praktické a elegantní stínění. Jejich montáž přinese řadu výhod. Umožní vytvořit lepší světelné i tepelné podmínky ve vašem domově. Zároveň také zvyšují bezpečnost domova a snižují výdaje za energie. Tento stínící prvek pomůže zútulnit domov, ušetřit za energie a zvýšit bezpečnost. 

Jaké jsou hlavní výhody?

  • Zastaví sluneční paprsky ještě dříve, než proniknou do místnosti.
  • Umožní plynulou regulaci světla.
  • V létě ušetříte za klimatizaci, v zimě zamezí úniku tepla.
  • Chrání vaše soukromí před nepříjemnými pohledy zvědavých kolemjdoucích či sousedů.
  • Různé možnosti ovládání – ručně, ovladačem, telefonem, vypínačem.
  • Působí neotřele, stylově a elegantně.
  • Lze si vybrat z velké barevné škály lamel dle svých představ.
  • Zajistí vám delší životnost oken.
 

Typy venkovních žaluzií

K dostání je několik typů venkovních žaluzií, které se liší designem, možností ovládání i namontování. Můžete vybírat mezi těmito druhy, které se liší především rozměry a tvarem:
  • Venkovní žaluzie C80
  • Venkovní žaluzie F80
  • Venkovní žaluzie Z90
Že vám tyto zkratky nic neříkají? Nevadí! Jednotlivé typy vám představíme blíž, abyste měli jednodušší výběr.

Venkovní žaluzie C80

Venkovní žaluzie C80 patří k těm nejžádanějším ze své kategorie. Název není jen tak vymyšlený. Udává šířku lamel – 80 mm, tvar je do písmene C. Žaluzie můžete natáčet do obou stran bez obav z jejich poškození. A jak se tyto žaluzie montují? Možností je celá řada, do překladu, pod omítku, s přiznaným krycím plechem, do boxu, nebo je lze přidělat v samonosném provedení. 

Venkovní žaluzie F80

 
Žaluzie F80  
Tyto venkovní žaluzie umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení. Zároveň velice spolehlivě zachycují sluneční paprsky a zajistí perfektní stínění. Největším benefitem těchto žaluzií je nízký nábal vytažené žaluzie. Je to dáno právě tvarem lamely, která nemá boční zahnutí. Zůstane vám maximální výhled z okna. Lamely F80 jsou velice decentní. Spouští se ve sklopené poloze a vytahují ve vodorovné poloze.

A jak je to s montáží? Montují se do překladu, pod omítku, s přiznaným krycím plechem či samostatně. Možností je opravdu mnoho.

Venkovní žaluzie Z90

 
Žaluzie Z90  
Posledním typem jsou vnější hliníkové žaluzie Z90. V současné době patří mezi špičku. Díky tvaru lamel do písmene Z nabízí skvělé těsnění a perfektně zastínění. Jednotlivé lamely jsou široké 90 mm. Poskytují dokonalé zatemnění a zároveň izolují okna od nepříjemných zvuků a úniku tepla v zimě. Poskytnou vám veškerý komfort.

A montáž je podobná jako u výše uvedených dvou typů, tedy do překladu, pod omítku, s přiznaným krycím plechem, do boxu či v samostatném provedení. 

Praktické doplňky, které zvýší komfort stínění

Žaluzie s elektrickým pohonem lze doplnit také o automatické sluneční a větrné čidlo Somfy. Sluneční čidlo zajistí, aby se exteriérové žaluzie při silném slunečním svitu samy spustily dolů. Silný vítr žaluzie nepoškodí, protože se díky větrnému čidlu automaticky zablokují v bezpečné poloze. Sluneční a větrné čidlo Somfy lze dokoupit ke všem výše uvedeným typům venkovních žaluzií. 

 

Na co si dát pozor při výběru?

Venkovní žaluzie vám budou sloužit řadu let. Zároveň jsou však vystaveny rozmarům počasí. Proto je důležitá především jejich kvalita. Hliník je velice odolný materiál, který vydrží téměř všechno. Také provedení a montáž hraje důležitou roli.

Co se barvy týče, zde je škála skutečně pestrá. Vybírejte podle fasády domu, abyste příliš nenarušili celkový design.

Potřebujete zjistit, kolik vás to celé bude stát? Stačí, když zadáte typ, barvu, příslušenství a do poznámky vložíte rozměry. Obratem vám vše zjistíme a budeme vás kontaktovat. 
Více informací na www.rollo.cz.

Z realizací společnosti ROLLO s.r.o. 
01.08.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444