Venkovní stínění zaručí nerušený spánek

Slunce a dostatek světla si všichni rádi dopřáváme a přes den nás nabíjí energií. V noci si však každý z nás přeje ulehnout do tiché místnosti, v níž nás nebude rušit hluk ani světlo z ulic. Někdo se ráno rád probouzí v přirozeném rytmu s denním světlem, jiný chce mít zataženo až do rána. Venkovní stínění od českého výrobce CLIMAX vás uchrání před nechtěným světlem, a dokonce i hlukem.

Venkovní rolety sníží náklady na teplo

Pokud si přejeme místnost úplně zatemnit a zároveň snížit teplo v místnosti i hluk doléhající z venku, venkovní rolety jsou ideální volbou.

„Podle odborných měření dokážou stažené rolety snížit náklady na teplo až o 30 %. Stačí s nimi jen správně pracovat. Vzduchový polštář, který se vytvoří mezi staženou roletou a oknem, funguje jako další izolační vrstva omezující úniky tepla z domu,“ informuje Filip Šimara, obchodní ředitel firmy CLIMAX. V parných letních dnech chrání stažené rolety zrak před prudkým slunečním zářením a zároveň omezují prohřívání interiéru domu či bytu. V zimě je stahujeme ve všech místnostech, kde právě nejsme a nepotřebujeme světlo, a stejně tak je stáhneme všude v domě před odchodem do práce a škol.
 
 
Nezanedbatelný význam mají rolety i z hlediska ochrany oken před mechanickým poškozením (kroupy, kamínky odletující od aut). Stínění také izoluje od venkovního hluku (projíždějící auta, déšť, kroupy). Venkovní rolety CLIMAX sníží vnitřní hluk až o 16 dB, což uvnitř místnosti vnímáme jako pokles hlučnosti o polovinu.
 

Venkovní žaluzie zastíní podle potřeby

Designovým a všestranně využívaným prvkem jsou venkovní žaluzie CLIMAX. Zatažené žaluzie zabrání pronikání slunečních paprsků do místnosti a chrání tedy i před teplem. Přes noc můžeme regulovat naklopení lamel, které místnost částečně zastíní a zvýší soukromí, a navíc umožňuje větrání.
 
 
„Maximálních účinků dosáhneme, pokud si pořídíme venkovní žaluzie či rolety na dálkové ovládání doplněné o sluneční či větrná čidla. Systém automatizace zajistí, že se stínění bude samo spouštět a vytahovat podle nastaveného času nebo intenzity slunečního svitu,“ doplňuje Filip Šimara.
 
Při nízké venkovní teplotě se venkovní rolety a žaluzie automaticky zavřou a vytvoří před okny dodatečnou tepelnou izolaci. Když potřebujeme místnost vyhřát, stínění se v reakci na sluneční paprsky samo vytáhne. Všechna motorizovaná zařízení v domácnosti můžeme navíc ovládat jediným ovladačem. Stačí stisknout tlačítko a domácnost se bude chovat přesně tak, jak chceme.
29.08.2018 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444