Velkoformátová dlažba: originální řešení pro každý interiér

Keramická dlažba už dávno nepatří jen do koupelny nebo kuchyně. Trendem je využít dlaždice i v prostorách, kde byste je před pár lety zřejmě vůbec nečekali. Můžete je dát třeba do obývacího pokoje, ložnice nebo je instalovat v komerčních interiérech, přičemž se rozhodně nemusíte omezovat jen na umístění na zem. Dlaždicemi se dají obložit i stěny a v některých případech dokonce také strop. Platí jen jediné pravidlo – čím větší, tím lepší. Aktuálně je totiž v kurzu velkoformátová dlažba.

Nadčasový, moderní a čistý design

Zajímá vás, proč je velkoformátová dlažba v posledních letech tak oblíbená? Odpověď je jednoduchá – působí elegantně, čistě a luxusně, je moderní, ale přitom nadčasová. Navíc se hodí do každého interiéru. Malý prostor opticky sjednotí a zvětší, u velkých místností zase podtrhne velikost plochy.

Další výhodou je její univerzálnost. Dá se použít klasickou cestou, třeba na obložení koupelny, ale klidně ji můžete zakomponovat i jako designový prvek v obytných místnostech. Umístěte ji třeba na jednu ze zdí a vytvořte tak v prostoru neobvyklý akcent, který jen tak někdo nepřehlédne. Fantazii se meze nekladou a velký formát dlaždic přímo vybízí k originálnímu řešení. Není proto divu, že na velkoformátovou dlažbu v poslední době sází čím dál více architektů a designérů. Ti dlaždice často využívají na podlahy i stěny zároveň a stejný dekor navíc zopakují ještě i v případě nábytku.

Velký formát má své výhody

Velkoformátová dlažba však není populární jen pro svůj neotřelý vzhled. Minimální množství spár, které při pokládce velkých dlaždic vznikne, nepochybně vypadá efektně, mimo to je však i praktické. Podlaha se lépe udržuje a ve spárách se drží méně nečistot.

Na druhou stranu je pokládka velkoformátových dlaždic i poměrně náročná a rozhodně se neobejde bez odborníka. Ten musí připravit dokonale rovný a pevný podklad, a navíc by si měl poradit i se spárami, které by u velkoformátové dlažby měly být téměř neviditelné. Důležitá je také kvalita použitých materiálů. Je tedy na místě počítat s tím, že po sečtení všech nákladů nebude velkoformátová dlažba zřejmě tou nejlevnější variantou. Jde však o investici, která se rozhodně vyplatí –⁠ originální vzhled, dojem čistého a vzdušného prostoru, snadná kombinovatelnost a jednoduchá údržba za to rozhodně stojí.

Zaujal vás trend velkých dlaždic? Načerpejte inspiraci na e-shopu dlažba.cz. V sortimentu najdete hlavně velkoformátové dlažby inspirované texturou kamenů ve formátech až do velikosti 320 × 160 cm.
24.02.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444