Večeříme společně

Společnou večeři alespoň několikrát v týdnu vidí jako důležitý rodinný rituál stále více Čechů, ale času na vaření ubývá. A tak často volíme jakoukoliv rychlou náhražku, nebo ji vůbec vynecháváme. Společnost Tefal, výrobce kuchyňských elektrospotřebičů a nádobí s nepřilnavým povrchem, upozorňuje na důležitost společného stolování kampaní Večeříme společně.

A zároveň nabízí i řešení – výkonné a hlavně rychlé domácí pomocníky, kteří s přípravou večeří pomohou.
 
Hektická doba, pozdní příchody z práce a množství dalších povinností v posledních letech odsunuly společné rodinné večeře na vedlejší kolej. Alespoň trochu to chce změnit společnost Tefal svojí novou marketingovou kampaní Večeříme společně, která zdůrazňuje kladné dopady společně stráveného času u jídelního stolu na rodinné vazby i na zdraví dětí a dospívajících. Nejedná se však o výzvu samoúčelnou – značka Tefal jako tradiční inovátor nabízí produkty, které každodenní přípravu večeří usnadní. Důležitým pomocníkem může být vysokorychlostní mixér Ultrablend Cook, kontaktní elektrický Optigrill, tradiční, ovšem významně bezpečnější moderní tlakový hrnec Clipso Minut, nebo inteligentní nádobí Ingenio. I v letošním roce se můžeme těšit na další novinky, které v kuchyni ocení opravdu každý – zkušený kuchař i začátečník!
 

Společné večeře prospívají dětem

Podle výzkumu kanadské University of Montreal společné večerní rodinné stravování přispívá k tomu, že se děti dlouhodobě cítí lépe psychicky i tělesně. Výsledky zveřejnil časopis Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics. Odborníci sledovali děti ve čtyřletém období od jejich šesti do deseti let a srovnali skupinu, která se pravidelně účastnila společných rodinných večeří se skupinou, kde bylo společné večerní stravování spíše výjimkou.

„Rodinná večeře je zejména pro ty nejmenší opravdu velmi důležitým socializačním prvkem. Děti se při ní učí sdělovat své pocity o tom, co během dne zažily, a zároveň si také vštěpují zásady správného stolování, správné přípravy jídla a vhodného výběru potravin. Umět se zastavit v dnešní hektické době a alespoň na chvilku odsunout stranou telefony, počítače, a televize a iniciovat rodinu, aby během klidné pohodové chvíle zpracovala aktuální prožitky, je důležitý, bohužel však často opomíjený a podceňovaný rituál, který výrazně přispívá k dobře fungujícímu šťastnému rodinnému životu,“ dodává pediatrička MUDr. Silvia Bajová z Nemocnice Na Homolce.

Značka Tefal vznikla v roce 1956 a jako první na světě přišla s pánvemi s nepřilnavým povrchem. Tefal spadá do francouzské skupiny Groupe SEB, která na český trh dodává také značky Rowenta, Krups, WMF nebo Lagostina.
 

Tefal Ultrablend Cook

Sám uvaří lahodné krémové polévky či omáčky, připraví smoothie, pyré, kompoty, mandlové mléko, ledovou tříšť nebo mléčné koktejly. S vysokorychlostním mixérem je příprava všech těchto pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z 8 předvolených automatických programů a počkat, než stroj zavolá ke stolu.
  • 8 automatických programů včetně funkce vaření a automatického čištění
  • Technologie Tripl'Ax® Pro s šesti čepelemi z nerezové oceli poháněných výkonným 1300 W motorem zajišťuje ultra hladké výsledky
  • Rychlost 45000 otáček za minutu (460 km/h) má za následek 15x jemnější konzistenci
  • Intuitivní a bezpečné ovládání

 

Clipso Minut Perfect

Pro rychlé a přitom zdravé vaření je dobrou volbou tlakový hrnec. Připravíte v něm svoje oblíbená jídla, ale ušetříte až polovinu času.  A vitamínu C zachováte až o 80 procent více! Hrnec se snadno otevírá jednou rukou a je dokonale bezpečný díky pěti pojistným funkcím. Je vyroben ve Francii z kvalitní nerezové oceli a dá se s ním vařit na všech vařičích, včetně indukce.
  • Uvaří až dvakrát rychleji
  • Zachová až o 80 % více vitamínu C
  • Snadná a bezpečná manipulace díky 5 pojistným funkcím
  • Automatická minutka pro vždy perfektní výsledky vaření
  • Parní košík

 

Tefal Optigrill XL

Možná patříte k těm, kteří si oblíbili letní grilování. Ovšem s elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok. Spolehlivý Optigrill XL (GC722) díky senzorům změří tloušťku masa, takže vybraný hovězí steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fázi přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Povrch grilu je vyroben z nepřilnavého povrchu, snadno se čistí (klidně i v myčce, protože desky jsou vyjímatelné).
  • 9 automatických programů grilování
  • Indikátor průběhu grilování
  • Vysoká výkonost díky deskám z litého hliníku
  • Nepřilnavý povrch, snadná údržba

Ingenio Authentic

Se sadou inteligentního nádobí Ingenio můžete péct v troubě, vařit, nebo smažit na sporáku, a také uchovat pokrmy pohodlně v lednici bez toho, že by vám pánve a hrnce zabíraly moc místa. To vše díky odnímatelné rukojeti. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch pro zdravé vaření bez nebo s minimem přidaného tuku a při úklidu oceníte prostorovou nenáročnost díky stohovatelnému designu a snadné čištění. Ingenio je dostupné v sadách i jako jednotlivé díly s možností dokoupit volitelné příslušenství.
  • Špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro
  • Indikátor teploty Tefal Thermo-Spot®
  • Odnímatelná rukojeť – vhodné i do trouby či do lednice
  • Optimální skladovatelnost
 
18.01.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444