Vdechněte vašemu domu nový vzhled

Máte starší dům a chystáte se na rekonstrukci? Plánujete zateplovat a uvažujete o tom jakou zvolit fasádu? Odpovědí mohou být obkladové pásky Terca Klinker v 8 různých vzhledech připomínajících klasické cihelné zdivo. Toto řešení je velmi oblíbené pro svůj vzhled a bezúdržbovost.

Přírodní materiál s mnoha výhodami

Obkladové pásky Terca Klinker jsou ekologické, 100% recyklovatelné a zcela přírodní. Jedná se v podstatě o stejný materiál jako jsou tzv. lícové cihly, které vám zajistí originální, estetickou a bezúdržbovou fasádu, jež pozitivně ovlivňuje tepelně-vlhkostní chování zdiva. Velkou předností je prakticky až neomezená životnost a výborná odolnost vůči povětrnostním vlivům. Na rozdíl od lícových cihel je možné použití i při rekonstrukci stávajících objektů. Lepí se totiž přímo na vnější či vnitřní zdi a nepotřebují samostatné základy.
 

Materiál, který je oblíbený architekty

Pásky Terca Klinker jsou oblíbené pro své široké možnosti využití při plánování budoucí podoby domu. Architekt má možnost kombinovat různé materiály pro nosné zdivo a design pak ovlivnit výběrem různých barevných kombinací pásek Terca. Nosné zdivo může být navrženo třeba z cihelných bloků Porotherm T Profi plněných minerální vatou, na nich bude použita jádrová omítka a na tu se lepí obkladové cihlové pásky Terca Klinker. Výsledkem bude dům s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi a jedinečným designem.
 
Dříve byla dominantní barvou lícovek červená, dnes jsou trendem minimalistické tóny šedivé a černé. Ale výsledný vzhled fasády neurčuje jen barva. „Roli hrají formáty, vazby i barvy spárovací hmoty, dnes velmi moderní je plasticita, kdy se používají prvky různé tloušťky a výsledný povrch tak není rovný, ale jednotlivé prvky z něj vystupují. Fantazii se meze nekladou, lze kombinovat i cihly s různým povrchem, odlišnou barvou či různými formáty,“ vypočítává možnosti Pavel Korous, Wienerberger specialista na lícové zdivo.

Obkladové pásky Klinker 

Jedná se o novinku v produktovém portfoliu, která vychází z lícových cihel tažených, avšak ve stále žádanějším formátu. Obkladové pásky Klinker se vyrábějí strojově, tažením keramické hmoty a odřezáváním na jednotlivé kusy. Pásky jsou proto rozměrově přesné a jejich tloušťka je pouhých 9 nebo 14 mm. Další výhodou jsou příznivá cena a moderní odstíny ve dvou povrchových variantách – hladká a strukturovaná.

 

Hlavní výhody Klinker obkladových pásek: 

  • jedinečná kvalita produktu dostupná za výhodnou cenu  
  • velmi dlouhá životnost a stálobarevnost  
  • vysoká odolnost  
  • velice nízká nasákavost  
  • nízká hmotnost a vysoká pevnost  
  • vhodné i pro rekonstrukci 
 

Důvěřujte certifikovaným specialistům

Ani realizace tedy nemusí být nijak složitá. Přesto Pavel Korous doporučuje využít specializované firmy: „Kupujete si luxusní, krásný a hlavně pohledový materiál a aby byl výsledek perfektní, měl by mít i správnou a oku lahodící montáž. Pokud chcete dokonalý vzhled, záleží na detailech v rozměření, na kvalitě a čistotě spárování. A to už neumí každý, v republice je takových firem jen pár.“ Wienerberger, v duchu své snahy nabízet zákazníkům tu nejvyšší možnou přidanou hodnotu, pomůže ale i tady – zájemcům doporučí nejen odpovídající řešení, ale dodá i kontakt na certifikované montážní firmy, za jejichž práci a výsledek se může zaručit.



Lícové zdivo si s dnešními možnostmi při snesitelné investici může dovolit skutečně každý. Odměnou bude dům, jehož jedinečný vzhled bude zachován po dlouhá desetiletí v podstatě i bez jakékoliv údržby.
27.08.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444