Vařte jako skutečný šéfkuchař metodou sous vide i u vás doma

Vestavné spotřebiče Hoover vám s tím pomůžou

O vaření sous vide jste jistě už slyšeli, především v souvislosti se slavnými šéfkuchaři a michelinskými restauracemi. Ale věděli jste, že můžete takto vařit i doma díky speciálním kuchyňským spotřebičům?

Pro vaši novou kuchyni to sice znamená větší prvotní investici, ale rozhodně vám přinese při vaření a skladování potravin mnoho usnadnění a celkově i zdravější a chutnější stravování.

Co je sous vide vaření?

Metoda sous vide je odborněji řečeno způsob pomalého vaření potravin ve vakuu při konstantně nízké teplotě ve vodní lázni nebo prostřednictvím páry. Připravovat tak lze maso, ryby, zeleninu nebo třeba i vajíčka, a to s mnoha benefity. Maso je šťavnatější, zelenina neztrácí své živiny, chuť ani vzhled, navíc je vaření ve vakuu zdravější. Jídla jsou lehčí s nižším obsahem tuku a soli, navíc si můžete navařit do zásoby, aniž by pokrm ztratil na kvalitě. Právě proto tuto metodu denně využívají přední světové restaurace. Díky sous vide přípravě si mohou jídla předpřipravit pro své zákazníky do zásoby, aniž by se změnila jejich vynikající chuť a konzistence. Stejně tak to využijete i doma, kdy si například při volném večeru navaříte do zásoby jídla na celý týden, nebo zpracujete zrovna dovezené čerstvé maso.

Jaké spotřebiče pro sous vide potřebujete?

Obecně je potřeba vakuovačka, přístroj na vaření v páře nebo vodní lázni a šokový mrazák. Značka Hoover nabízí set profesionálních vestavných spotřebičů H-SYSTEM 700 pro sous vide vaření i v běžné domácnosti. Set obsahuje zásuvku na vakuování, parní troubu a šokový mrazák. Celý proces probíhá tak, že pokrm nejprve zavakuujete do speciálního sáčku ve vakuovací zásuvce H-DRAWER 700. Ta ze sáčku vysaje všechen vzduch, což umožňuje dlouhodobé skladování. Přidaná funkce Zatavování sáček pouze hermeticky uzavře bez odstranění vzduchu. Dalším krokem je vaření ve vodní lázni nebo v páře. K tomu slouží kompaktní trouba H-OVEN 700 STEAM COMPACT, která kombinuje pečení horkým vzduchem a vaření v páře. Trouba má kapacitu 34 l a mimo sous vide nabízí 12 funkcí včetně automatických receptů, takže ji využijete i na běžné pečení.



Posledním a velmi důležitým krokem je šokové zamrazení nebo zchlazení.
Šokový mrazák  
Šokový mrazák  
Šokový mrazák H-SCHOCKFREEZE 700 pokrmy rychle zchladí při teplotě +3°C nebo zmrazí při -18°C. Zabrání tak šíření bakterií, ztrátě tekutin a zachová vlastnosti syrových i vařených jídel. Další funkcí tohoto šokového mrazáku je vaření při nízkých teplotách, kynutí nebo ošetření syrových ryb hloubkovým zmrazením při - 30°C. Po šokovém zamrazení nevzniknou velké krystalky ledu, pokrmy neztrácejí tekutiny a vydrží až 15 dní v chladničce nebo až několik měsíců v mrazáku. Pak až nastane vhodná doba, můžete jídlo z mrazáku vyndat, například již předvařený a ochucený steak, který jen rychle orestujete na pánvi.

Tento set od Hoover má minimalistický design černého skla, doplnit jej můžete o standardní a mikrovlnnou troubu, kávovar nebo třeba ohřevnou zásuvku ve stejném vzhledu. Všechna kouzla kuchyně tak skryjete do sady spotřebičů.
 
13.05.2019
  • CANDY HOOVER ČR, s.r.o.

    Candy Hoover patří mezi nejvýznamnější evropské výrobce domácích spotřebičů. V portfoliu společnosti je italská značka Candy s více než 70letou tradicí a původem americká značka Hoover založená před 100 lety. Pod logem obou značek najdete kompletní sortiment volně stojících i vestavných domácích spotřebičů, pod značkou Hoover navíc i velmi širokou nabídku vysavačů, parních mopů a žehliček.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444