Ingredience salát polníček salát rukola sušená rajčata červená řepa vejce slanina parmazán sůl |
Příprava salátu: Oloupejte řepu (doporučuji loupat v gumových rukavicích), nakrájejte ji na plátky, pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct do trouby. Omyjte saláty. Pro příliš výraznou chuť rukoly je lepší přidat více polníčku, který je naopak chuťově jemnější. |
Omyté saláty dejte do hlubokého talíře, nakrájejte naložená sušená rajčata, salát pokapejte olejem z rajčat, nakrájejte upečenou řepu, osmahnutou, na kousky pokrájenou slaninu a nakonec roztrhněte vajíčko uvařené naměkko. Čím měkčí se vám jej podaří uvařit, tím bude salát lepší. Osolte a posypte parmazánem.
Dále by vás mohlo zajímat:
Pohanka s houbami a rukolou
Pečená řepa s ořechy a medem
Medová řepa k pečené kachně
Dále by vás mohlo zajímat:
Pohanka s houbami a rukolou
Pečená řepa s ořechy a medem
Medová řepa k pečené kachně