Vaření na plynu má stále své příznivce

Vybavení kuchyní se u nás v uplynulých dvaceti letech podstatně proměnilo. Novinky z oblasti domácích spotřebičů směřují k co největšímu pohodlí, energetickým úsporám, k zajímavým možnostem v samotné úpravě pokrmů, ale také k vynalézavým designovým řešením.

S pořízením nové kuchyňské  sestavy dnes většina spotřebitelů vybavuje kuchyně vestavěnými spotřebiči. Na ústupu se tak ocitají klasické solitérní sporáky, které kdysi tvořily základ kuchyně. Nahrazují je samostatné trouby, které se již většinou umísťují do úrovně trupu, takže se k nim nemusíte pracně ohýbat, namísto někdejší tzv. plotny se dnes používají samostatné varné desky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Moderní a nestárnoucí plynové desky Whirlpool

Přestože právě varné desky patří na trhu k velmi rychle se měnícímu segmentu, kterému dnes vévodí především desky indukční, existuje vysoké a v podstatě neměnné procento spotřebitelů, kteří z různých důvodů dávají přednost vaření na plynu, přesněji řečeno na moderních plynových deskách.

Proto značka Whirlpool nabízí i v oblasti plynových desek novinky, k nimž patří například iXelium – deska s nestárnoucím nerezovým povrchem oceněná prestižní cenou iF award.

Argumentem pro pořízení plynové desky je určitě její flexibilita. Na desce je možné použít hrnce nejrůznějších velikostí a tvarů, navíc většina plynových desek má praktické čtyřkorunkové hořáky určené třeba pro pánve WOK. Snadná je i regulace teploty.

Varná deska iXeliumTM společnosti Whirlpool přesvědčila mezinárodní porotu dokonalým sladěním technologie a sofistikovaného designu. Vysoce účinné hořáky jsou zabudovány do racionalizovaného tvaru povrchu iXelium™. Kromě toho je unikátní povrch iXeliumTM upravený nanotechnologií uplatněnou na všech ocelových částech, což zaručuje, že povrch varné desky zůstane trvale lesklý a bezvadný. Díky tomu se varná deska iXeliumTM vyznačuje vynikající odolností proti poškrábání, korozi a zažloutnutí ve srovnání s tradičnými ocelovými varnými deskami. „O kvalitě této technologie svědčí fakt, že na povrch desky poskytujeme 10ti letou záruku proti poškrábání a korozi,“ povrzuje kvalitu desky Ján Živný ze společnosti Whirlpool.

Plynová varná deska AKT 780 IXL
Plynová deska iXeliumTM má 5 hořáků, z nichž prostřední je čtyřkorunkový. Ve výbavě nechybí držák na pánev Wok. Samozřejmostí jsou bezpečnostní ventily hořáků a integrované elektrické zapalování hořáků. Doporučená cena je 12 990 Kč a navíc, na povrch desky je poskytována 10ti letá záruka proti korozi či zežloutnutí.

Plynová varná deska AKT 620 IXL
Tato plynová deska iXeliumTM je nejjednodušší variantou tohoto provedení. Má standardní rozměry 590 x 510 mm a 4 hořáky. Ve výbavě nechybí integrované elektrické zapalování hořáků. Samozřejmostí jsou bezpečnostní ventily hořáků. Doporučená cena je 8 990 Kč a na povrch desky je rovněž poskytována 10ti letá záruka proti korozi či zežloutnutí.

24.01.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444