Vanové baterie: Inspirujte se designérskými skvosty

Vanové baterie patří mezi základní vybavení koupelny. Přestože je jejich hlavní funkcí bezpečná manipulace s vodou, jsou také prvkem, který pomůže vytvořit specifickou atmosféru místnosti. Vanová baterie také může být tím, kdo rozhodne, jak se v koupelně budete cítit.

Vanové baterie: Velká jména designu

O tom, že vanová baterie není „jen“ funkční vybavení koupelen, ale plnohodnotný prostředek k sebevyjádření svědčí i fakt, že se na jejich tvorbě často podílí i architekti a designéři světoznámého ohlasu. Mezi zvučná jména patří například Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Philippe Starck, Rodrigo Torres, ale také řada dalších. Do svých návrhů přinášejí nové myšlenky, zapracovávají aktuální technologické poznatky, experimentují s pojetím povrchů, materiály a nezřídka kombinují zdánlivě nespojitelné. Vytvářejí tak unikátní skvosty, které zaujmou na první pohled a zároveň splní veškeré nároky na spolehlivou, pohodlnou a bezpečnou funkčnost vanové baterie.

Vanové baterie: Minimalismus v hlavní roli

Pokud se hovoří o moderním designu, obvykle se nám za očima objeví obraz minimalistických linií využívajících efektu hran. Tato cesta samozřejmě není jediná, přesto je velmi působivá. Skvěle vypadají například podomítkové vanové baterie, případně vanové baterie na okraj vany, přičemž místo klasických kohoutů zde naleznete ovládací páky či minimalistické rukojeti. Ostré hrany minimalistické vanové baterie mohou tvořit kontrast oblým vanám, nebo naopak podpořit jednotu stylu. Zjemnění hranatého designu přichází obvykle formou různých alternativních povrchových úprav (varianty zlaté, broušení, nerez aj.), přidáním povrchových doplňků (např. imitace mramoru, černé sklo apod.), případně využitím atypického tvaru ovládací páky nebo těla baterie.
 

Vanová baterie: Dovolte si nádech luxusu

Specifickou atmosféru do své koupelny přivedete také prostřednictvím volně stojící vanové baterie. Právě na ní skvěle vyniknou i ty nejmenší detaily. Volně stojící vanová baterie se obvykle stane působivou dominantou prostoru, neboť svými sošnými liniemi okamžitě uchvátí pozornost. Maximálního estetického zážitku dosáhnete také retro stylem, jež využívá léty osvědčené tvary, kterým dodá aktuální podobu. Moderní design se nezřídka inspiruje přírodou. Na rozdíl od minimalismu sází na působivé oblé linie, ve kterých můžeme spatřit snahu propojit moderní životní styl s tvary, jež se osvědčily v přírodě. 

Moderní design přináší i ekologické cítění

Vedle úchvatných linií nabízejí moderní vanové baterie také řadu technologií, které pomáhají chránit jejich povrchy, zajišťují hladké a přesné ovládání a v neposlední řadě se soustředí na úsporu vodních zdrojů, aniž by však negativně ovlivnily kvalitu průtoku a finální zážitek. Důraz je kladen také na snadnou údržbu a samozřejmě bezpečné používání. 
11.08.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444