V čem spočívají výhody skládaných rolet?

Už jste slyšeli o alternativě ke klasickým hliníkovým žaluziím? Vkusnou variantu představují skládané rolety plisé. Následující článek vznikl proto, abychom se seznámili s touto technologií a získali přehled o jejích výhodách a funkcích.

Rolety plisé se obdobně jako žaluzie montují do okna, díky čemuž nikde nepřekáží. Mají zároveň znatelný vliv na termoregulaci místnosti, což zjednodušeně řečeno znamená, že v létě zabraňují přehřívání interiéru, nebo naopak jeho ochlazování v zimě, ke kterému může lehce docházet skrze okenní sklo. A právě díky tomu plisé rolety překonávají hliníkové žaluzie. Mnohem efektivněji totiž brání tepelnému přenosu.

Kromě funkčnosti je velmi důležitý také design. V nabídce se nachází velký výběr textilií, ať už jde o dekor nebo barvu. Většina z nich má speciální zadní odrazivou (termoregulační) vrstvu. Pro plisé rolety si můžete zvolit látky zastiňující, ale i blackoutové nebo dokonce průhledné.

Roleta se ovládá velmi jednoduše madlem a lze ji libovolně posouvat po okně, což využijeme, pokud potřebujeme přistínit kytku, nebo když se nám slunce nepříjemně odráží na monitoru počítače či televizoru. Vhodná je nejen pro klasická svislá okna, použít ji můžeme také pro okna střešní. 

Zajímavou novinkou v nabídce představují dvojité plisované látky ve tvaru včelích pláství, které se nazývají HONEYCOMB. Dokáží skvěle izolovat a regulovat teplotu. Šňůrové vedení rolet, které je u běžných plisovaných materiálů viditelné a ani zde nepůsobí příliš rušivě, je u rolet z látky HONEYCOMB zcela zakryto, což ještě umocňuje výsledný dojem.

Plisé rolety jsou dostupné hned ve třech možných typových provedeních: UNOVARIO a DUO. Vyberte si, která vám vyhovuje nejlépe. Spolehnout se můžete také na fakt, že každou z nich je možné bez větších problémů sundat a ručně vyprat.
24.02.2020 | PR
  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444