Užívejte si hřejivou domácí atmosféru s litinovými kamny

Máloco vykouzlí dokonale harmonickou domácí atmosféru jako teplo z vlastních krbových kamen. I z toho důvodu do jejich koupě investuje stále více lidí a kamna se tak stávají oblíbeným doplňkem rodinných domů i chalup. Uvažujete i vy o pořízení krbových kamen? Tak vám s čistým svědomím můžeme doporučit ta litinová.

Pro někoho mohou být krbová kamna designovým doplňkem celého interiéru, pro jiného zase přímým zdrojem tepla pro spolehlivé vytopení nejen jedné místnosti. Ať tak nebo tak, podmínky dané oběma z těchto variant splňují právě litinová kamna, která patří mezi nestárnoucí klasiku mezi krbovými kamny.

Dlouhodobou výhřevnost litiny si zamilujete

Litina, jak se odborně nazývá slitina železa s uhlíkem, vyniká skvělými mechanickými vlastnostmi a nízkou pružností, tudíž si i při velmi vysokých teplotách zachovává svůj tvar a pevnost – což je v případě krbových kamen naprosto nezbytné. Litinová kamna jsou vysoce odolná proti přehřátí, nemění svůj tvar ani po letech používání a jsou maximálně odolná proti propálení. Všechny tyto atributy prodlužují životnost litinových krbových kamen na maximum, díky čemuž se investice do nich jednoznačně vyplatí.

Co si však všichni majitelé litinových krbových kamen pochvalují ještě častěji, je jejich vysoká výhřevnost. Litina má totiž skvělou schopnost absorpce tepla a jeho rovnoměrného vydání. Postavíte-li proto krbová kamna do prostoru místnosti, budou vám rovnoměrně vyhřívat celou její plochu. Navíc, výdej tepla z litinových kamen rozhodně nekončí jejich vyhasnutím. Ještě dlouho po zhasnutí posledního žhavého kousku dřeva totiž dokážou kamna vydávat zbytky naakumulovaného tepla.

Litinová kamna do rodinného domu i na chatu

Krbová kamna můžete použít pro vytápění jakýchkoliv obytných prostor v jakémkoliv typu bydlení. Ať už zařizujete nový rodinný dům, menší byt nebo víkendovou chalupu uprostřed hor, všude tam můžete bez obav nainstalovat litinová krbová kamna. V menších objektech si s teplem z nich bohatě vystačíte, ve větších domech je můžete použít jako doplňkové vytápění. Nevybírejte litinová kamna jen podle designu, ale dbejte právě i na to, kde budou umístěná a jak velkou výhřevnost od nich očekáváte.

Někdo má dostatek dřeva a může si dovolit s ním topit během celé topné sezony, někdo zase dává přednost uhlí a za nic by je nevyměnil. Pro obě varianty existují vhodná litinová krbová kamna, stejně jako pro topení dřevěnými briketami.

Při pořízení krbových kamen se kromě dostatku topiva však neobejdete ani bez krbového příslušenství. Nepodceňujte jeho výběr a pusťte z hlavy myšlenku, že vnitřek krbu přece zvládnete vymést malým smetáčkem a lopatkou. Spálený plast totiž nemá příliš příjemné aroma… Mnohem lépe se vám bude pracovat (a taky to bude lépe vypadat), když použijete speciální nástroje určené k čištění krbových kamen. Prodávají se v široké škále designů, ze které si každý vybere ten, který nejvíce vyhovuje jeho typu krbu. A abyste se mohli kochat nekonečným pohledem do oranžové záře plamenů, nezapomeňte ani na speciální čisticí prostředky na krbové sklo.

Více pro krbová kamna naleznete na www.hede-kamna.cz

04.01.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444