Útulný domov aneb Jak vnést do nového bytu kus sebe sama

Je to tady, stojíte na prahu svého nového, již plně vybaveného bytu, a těšíte se na nový začátek. Něco vám tu ale stále chybí. Poradíme vám, co ještě pořídit, abyste se tu konečně cítili jako doma.

Zarámujte vzpomínky

Po přečtení úvodních řádků vás jistě napadne, že tou nejosobnější dekorací, která může zdobit váš nový byt, jsou fotografie. A máte samozřejmě pravdu. Jen pamatujte na to, že máte nový byt, který není nutné zaplácat nevzhlednou výstavkou obrázků na nástěnce nebo na lednici. Vaším ideálním společníkem budou originální rámečky na fotografie.

Z rámečků různých tvarů a barev můžete vytvořit zajímavou koláž na prázdné stěně. Design rámů by se měl odvíjet od celkového stylu interiéru a barevně jej doladit či naopak ozvláštnit.

Rámečky můžete volně poskládat na prázdné polici nebo jimi vyzdobit prázdnou komodu. Na police a nábytek nikdy nedávejte velké množství takovýchto dekorací. Nejen proto, že vám následně znepříjemní úklid, ale výsledný dojem bude nehezký a chaotický

Udělejte si pohodlí

Ústředním bodem obývacího pokoje je sedací souprava, která představuje vaši relaxační zónu. Budete zde trávit svůj volný čas a regenerovat se po celodenním stresu v práci. Potřebujete pohodlí. Pohodlné sezení už máte. Ale k plnohodnotnému odpočinku patří také harmonické prostředí.


Doplňte svou novou pohovku dekoračními polštářky a plédy, které dodají místnosti potřebný dojem útulnosti. Pod stůl položte hřejivý kusový koberec nebo běhoun, který zajistí měkký došlap a příjemné teplo. Textilní doplňky vybírejte podle barevného podkladu, tedy pohovky. Barvy a materiály se mohou jemně snoubit nebo naopak kontrastovat, záleží na vašem osobním vkusu a pocitu.

Vytvořte si osobní kout

Osobním koutkem nemyslíme místo pro kulečníkový stůl nebo počítačovou hernu (i když i to má něco do sebe). Osobním koutem myslíme místo, kam se uchýlíte se svými myšlenkami, knihou nebo prací. Místo jen pro vás. Koutek, který může svým způsobem vybočovat z konceptu celé domácnosti. Koutek se starým oblíbeným křeslem, knihovnou po babičce, dosluhujícím pracovním stolkem, starou pracovní lampičkou, starožitným paravánem… Zkrátka koutek charakterizující vaši osobnost, shrnující váš život a připomínající krásné životní okamžiky.


Představují-li tyto vaše vzpomínkové předměty jen drobnosti, uložte je do prosklené vitríny, kde budou mít své výsostné místo a každý den vám připomenou, kým jste.

Tipy k vybavení interiéru přináší prodejce nábytku Nakup-nabytek.cz, v jehož široké nabídce najdete nejen základní nábytek pro váš nový byt či dům, ale i drobnosti, které dělají domov domovem.
21.05.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444