Úspory nákladů na vytápění v bytových domech, veřejných a komerčních budovách

Díl II. Podlahové vytápění

V minulém díle jsme se zaměřili, jak snížit náklady na energie. Zhodnotili jsme stav starých centrálních kotelen, které jsou společné pro bytové domy, a uvedli konkrétní cesty, jak na energiích ušetřit. Ve druhém díle probereme možnosti instalace podlahového vytápění a jeho výhody.

Velmi vhodné a osvědčené řešení pro efektivní úsporu energií se nabízí pomocí elektrických topných kabelů. Tímto způsobem se vyřeší mnoho komplikací, které se musí při jiné variantě topení zohlednit. Společnost A-TECHNOLOGY již realizovala bytové domy s obytnou plochou od 2000 m2 až po 7200 m2.

Co vede investory k volbě elektrického podlahového topení jako hlavního vytápění pro bytový dům?

  • Jednodušší a tudíž levnější projekt pro stavbu.
  • Snadnější a rychlejší stavební povolení stavby.
  • Nepotřebujete přípojku plynu, kotel, samotnou kotelnu, komín a navazující povolení, servis a revize.
  • Vyhnete se rozvodům plynu nebo topné vody do jednotlivých bytů.
  • Je pouze potřeba zajistit dostatečný příkon elektřiny.
  • Do každého bytu vedete pouze elektřinu, u které se dá snadno změřit odebrané množství.
  • Rychlá instalace topení do jednotlivých bytů dle stavební připravenosti.
  • Investor vše řeší s jednou firmou – osobou zodpovědnou za daný projekt.
Jaké výhody má elektrické podlahové topení pro majitele bytu?

  • Obyvatel bytu ocení komfortní teplo od nohou.
  • Optimální rozložení teplot v místnosti – teplo rovnoměrně stoupá z podlahy ke stropu.
  • Elektrické podlahové topení nepotřebuje žádnou údržbu.
  • Topíte jen tam, kde opravdu potřebujete.
  • Pro každou místnost si můžete nastavit jinou teplotu a případně zvolit časová pásma, kde se má na jakou teplotu vytápět.
  • Kabely jsou instalovány v podlaze, nejsou proto vidět a nezabírají prostor na stěně jako radiátor.
  • Nízká sazba za elektřinu nejen pro vytápění, ale i pro ostatní běžnou spotřebu v domácnosti. Přínosem je roční úspora cca 8 000,- Kč. Snížená sazba je o cca 2,00 Kč/kW nižší než základní sazba pro domácnosti, které nevytápí elektřinou. Běžná domácnost spotřebuje cca 400 kW měsíčně (světla, rychlovarná deska, myčka, pračka, sušička, klimatizace, TV, PC…)
  • Náklady na energie v bytě s elektrickým podlahovým topením jsou nižší než v případě vytápění systémem plyn + radiátor. 

Elektrické podlahové topení doporučujeme kombinovat s inteligentní centrální regulací Devilink a klimatizací Gree.
Perličkou na závěr je garance poskytovaná výrobcem Raychem na topné kabely T2Blue v kombinaci s inteligentním termostatem NRG. Záruka při splnění podmínek Total Care je plných 12 let na celou topnou soustavu, pokud montáž provede společnost A-TECHNOLOGY, certifikovaný partner pro projekci a montáž topných systémů Raychem.
Struktura podlahy

Společnost A-TECHNOLOGY ke každému projektu přistupuje individuálně a optimální topný systém volí na základě požadavků investora. Mezi spokojené zákazníky patří dodavatelé tepla pro bytové domy, školy a veřejné budovy.

 
Schéma zapojení  
Hlavní předností společnosti A-TECHNOLOGY je schopnost řešit vše - od projekce, přes montáž až po záruční a pozáruční servis. Důkazem kvality je i důvěra výrobců jako jsou importéři značek Raychem nebo Ferroli, které společnost A-TECHNOLOGY zastupuje na trhu.

Na http://www.a-technology.cz/Reference naleznete fotografie z realizací, pro více informací navštivte internetové stránky společnosti A-TECHNOLOGY.

Prohlédněte si minulý díl, ve kterém jsme se zaměřili, jak snížit náklady na energie:
Díl první: Efektivní vytápění 
02.01.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444