Upravte si vzduch

Foto - Brnoclima

Foto - Brnoclima

Dýchání považujeme za něco sice nezbytného, ale také samozřejmého, takže o něm většinou ani příliš nepřemýšlíme. O čem  bychom však přemýšlet měli, je kvalita vzduchu, který dýcháme. Podle vědců vykoná dospělý člověk v průměru přibližně 10 miliónů nádechů ročně, přičemž se ovšem do plic a do dalších orgánů snadno dostávají toxické substance obsažené ve vzduchu.

Foto - Brnoclima

Foto - Brnoclima

Podle zprávy zpracované Světovou zdravotnickou organizací (WHO), jenž předkládala nejnovější poznatky a výsledky vývoje znečištění ovzduší v Evropě, představuje znečištění značné zdravotní riziko. Zvláště u  obyvatel měst je spojeno s mnoha různými škodlivými vlivy, včetně zvýšeného  ohrožení srdečními a respiračními chorobami a zkrácením průměrné délky života o jeden rok či více. Znečištěné ovzduší má zvláště u dětí spojitost se zvýšenou frekvencí a závažnosti onemocnění horních a dolních cest dýchacích a pravděpodobně i s některými  infekčními onemocněními. 


Problémem však není pouze ovzduší venku, ale také v místnosti  -  podle odborníků může být až 10krát znečistěnější než vzduch venkovní, neboť neupraveném ovzduší v místnosti se nachází nejen množství původců nemocí (plísně, bakterie, viry), ale také plno jiných nepatrných částic, které bez problému vnikají do plic, což znamená nejen zátěž pro osoby s alergiemi, astmatem a jinými nemocemi dýchacích cest, ale také potenciální riziko vzniku těchto chorob především u malých dětí. Snížit tato rizika do značné míry pomůže, když si do domácnosti pořídíte čističku vzduchu, která dokáže vzduch upravit, dezinfikovat a  snížit tak výskyt bakterií, plísní, nebezpečných alergenů a nežádoucích pachů až s 99% účinností.

Foto - Brnoclima

Foto - Brnoclima

Společnost BRNOCLIMA nabízí několik druhů čističek vzduchu od známých výrobců, a to jak čističky pro domácnosti, tak pro restaurace a jiná zařízení. Sortiment firmy je široký a různorodý, v nabídce najdete mimo jiné také  zvlhčovače a odvlhčovače vzduchu renomovaných výrobců, vlhkoměry, teploměry i montážní materiál. Další skupinou výrobků v sortimentu firmy jsou klimatizace, kterými se dnes již běžně upravuje mikroklima pracovišť a veřejných budov, stále častěji se ale uplatňují i v domácnostech. Klimatizace ovlivňují teplotu vzduchu v místnosti, vlhkost, rychlost a směr proudění vzduchu i jeho čistotu a působí tak na naši pohodu i pracovní výkon.
 
U firmy BRNOCLIMA si můžete pořídit jednoduché mobilní a okenní jednotky, které se stále častěji stávají běžnou součástí bytů a rodinných domů, i velké komerční klimatizační systémy. Celou nabídku společnosti si mohou zákazníci prohlédnout na internetových stránkách www.brnoclima.cz, kde lze také zboží nakoupit, neboť součástí webu je i internetový obchod.

 

BRNOCLIMA provádí také komplexní dodávku vzduchotechniky a klimatizace v komerčním odvětví pro adminisrativní, obchodní, výrobní, zdravotní, stravovací, kulturní a sportovní zařízení. Firma zpracovává projektovou dokumentaci, vypracovává položkové rozpočty a realizuje montáže. Její odborní pracovníci zajišťují záruční i pozáruční servis jak u soukromých tak i komerčních klimatizačních, vzduchotechnických a chladírenských zařízení.

26.06.2006 | Monika Kvačková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444