Univerzální komín do cihlového domu

Jaký komín je optimální pro cihlové rodinné domy? Tuto otázku si klade snad každý stavebník, který si vybral cihlu jako materiál pro obvodový plášť domu a současně touží po romantických chvílích strávených u rozpáleného krbu či kamen. Luxus živého ohně přímo v domácnosti je samozřejmě podmíněn komínem, který bezpečně odvádí spaliny, má úsporný režim a podporuje dobrý výkon celé otopné soustavy. Optimálním řešení je proto univerzální komínový systém s nadstandardní zárukou a perfektním servisem, který na něj výrobce poskytuje.

Prozíravý stavebník nepodléhá omšelému klišé o nutnosti cihlových komínů v cihlových stavbách, neboť dobře ví, že materiál opláštění komínového systému nehraje při jeho provozu významnou roli. Opravdu relevantní kritéria pro volbu komínu pro cihlový dům jsou zcela jiná, protože komín vždy tvoří dilatačně, statisticky, ba dokonce i esteticky samostatnou jednotku.

Kromě bezpečného výkonu to je především nezávislost majitele na jediném palivu i topné sezóně, stejně jako energetická úspora. A pokud si investor neumí interiér ani exteriér bez přítomnosti cihly představit, může si univerzální komín pohodlně obezdít pohledových či režným zdivem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Tenkostěnná keramická vložka v jediné komínové tvárnici sendvičového typu. Schiedel Absolut lze díky ní vystavět rychle, snadno a bez zbytečných pochybení.

Srdcem komínu je vnitřní komínová vložka – ne opláštění
Staré pravidlo říká, že srdcem každého komínu je jeho vnitřní vložka. Univerzální komín Schiedel Absolut disponuje výjimečně kvalitní tenkostěnnou keramickou vložkou délky 133 cm. Tento komínový systém lze snadno napojit na veškeré běžné tepelné spotřebiče včetně kondenzačních kotlů, s nízkou i vysokou teplotou spalin. Je mimořádně odolný vůči vlhkosti a vyhoření. Unikátní konstrukce má vlastní přívod vzduchu do topeniště, který vede přímo komínem, a tato dispozice činí Schiedel Absolut ideálním komínovým systémem také pro nízkoenergetické a pasivní stavby. Topit lze všemi běžnými druhy paliva.

Rychlá a snadná výstavba a 30 let záruka
Stavebníci rodinných domků zajisté uvítají možnost rychlé a snadné výstavby komínového systému, ať už pro obvodový plášť vybrali cihlu, dřevo, beton nebo jakýkoli jiný materiál. Možnost postavit komín rychle je cennou devízou, a přesně taková je také výstavba univerzálního komínu Schiedel Absolut. Po celou dobu realizace jsou investorovi k dispozici specialisté největšího výrobce komínů v Evropě, společnosti Schiedel, kteří ochotně poskytnou odborné poradenství a v případě potřeby pomohou s přesným založením komína.

Zatímco u většiny komínů probíhá montáž z tvárnic ze dvou částí, Schiedel Absolut se montuje pouze z jediné komínové tvárnice, navíc s integrovanou tepelnou izolací. Menší množství spojů umožňuje rychlejší instalaci než komíny s tvárnicemi z více dílů. Díky nižšímu počtu spojů je také eliminováno riziko chyb při výstavbě. Také během provozu komína se mohou uživatelé spolehnout na perfektní servis a odborné poradenství, které zajistí oblastní technici a obchodní zástupci společnosti Schiedel. Univerzální komín Schiedel Absolut zakoupíte u všech kvalitních prodejců stavebnin.

Jen tam, kde mají kompletní nabídku, nalezne optimální řešení každý stavebník
Výběr komínového systému vyžaduje tedy zvážení naprosto jiných kritérií, než je shoda materiálu jeho opláštění s obvodovým zdivem domu. Relevantní vlastnosti a parametry komína je nutno konfrontovat se specifickými požadavky uživatelů a podle toho vybrat výsledný komínový systém. Univerzální komín Schiedel Absolut se jeví jako optimální řešení pro většinu cihlových staveb, ovšem ani investoři se zvláštními požadavky na komínový systém neodejdou od evropského lídra trhu s prázdnou. Pouze kompletní nabídka je totiž zárukou, že se výrobce nemusí uchylovat k tendenčnímu přesvědčování o údajných výhodách jediného typu komína, který však ve skutečnosti nedokáže optimální výkon pro konkrétní cihlový či jakýkoli jiný dům zajistit. Jen tam, kde disponují opravdu kompletním sortimentem, mohou vyjít vstříc veškerým specifickým potřebám a požadavkům každé stavby.

Jediným výrobcem s kompletní nabídkou na českém trhu je společnost Schiedel, která se věnuje vývoji a výrobě komínových vložek i všech ostatních komponentů a na základě průběžného testování garantuje jejich technické i užitné vlastnosti. Více informací o sortimentu naleznete na stránkách www.schiedel.cz. Problematice komínových systémů pro cihlové domy se věnuje také odborný komínový portál www.nakominuzalezi.cz.

02.01.2012 | PR
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444