Unikátní výstava České sklo a porcelán v Praze !

Pozvánka na INTERIER 2003
Na výstavě INTERIER, která se koná od 4. do 7. září ve Veletržním paláci v Praze-Holešovicích, se totiž představí řada možností tradičního i moderního pojetí kultury stolování, kterou připraví společnost Porcela Plus. Návštěvníci i vystavovatelé se mohou těšit na průřez sortimentem českého skla a porcelánu včetně květinového aranžmá. Krásné tvary a dekory vykouzlené rukama českých mistrů připomenou silnou tradici tohoto řemesla v českých zemích.

Majitelem a výhradním prodejcem vystavených exponátů je Porcela Plus a.s, která sdružuje společnosti Karlovarský porcelán - Thun, Crystalex Nový Bor, Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, Sklo BOHEMIA Poděbrady a Sklárny Kavalier Sázava.

"Pokud jde o porcelán, na českém trhu můžeme mluvit o několika trendech prodeje. V první řadě přetrvává zájem o zboží s tradičními, staročeskými dekory. V Praze a dalších velkých městech nebo jejich okolí se zákazníci zajímají o modernější, designově pozoruhodněj- ší věci," uvedl Stanislav Zbořil.
Porcela je velkým vývozcem - zhruba 75% porcelánu a 85% skla je určeno pro export - hlavně do západní Evropy.

"Trendy prodeje ve světě se liší podle jednotlivých teritorií, na odbyt je celá škála výrobků od ultramoderních až po plastické dekory a tvary. Rozdíly jsou hlavně v typu dekorace. Do bývalých států Sovětského svazu vyvážíme hodně zlatého dekoru, listru, bohatého zdobení květy apod. Amerika zase používá víc platinu a tiskové dekory," řekl Zbořil.

04.08.2003 | Tisková zpráva
  • INTERIER 2003

    Mezinárodní kontraktační a prodejní výstava nábytku, interiérového vybavení a designu. 4. - 7. 9. 2003, Veletržní palác, Praha.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444