Vypínače Unica v hotelu Alcron

Společnost Schneider Electric se podílela na rekonstrukci legendárního pražského hotelu Alcron. Pro vybavení hotelových pokojů si londýnská architektka a designérka Marie Vafiadis, která byla pověřena návrhem nových interiérů, vybrala vypínače a zásuvky Unica.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Hotel Alcron, který je nyní součástí globální hotelové sítě Radisson SAS, se už od svého otevření v roce 1932 řadí k nejluxusnějším a nejstylovějším hotelům nejen v Praze, ale i v celé republice. Stavitel Alois Krofta uskutečnil svůj sen a vybudoval ve Štěpánské ulici špičkový hotel ve stylu art deco.

Tento styl byl ve velké míře zachován i po nynější rekonstrukci. Zároveň jej však architektka Marie Vafiadis zkombinovala s moderními prvky, které přispívají k pohodlí a dobrému pocitu hotelových hostí, protože nechtěla, aby měli pocit, že jsou v muzeu.

 

„Výběr všech stavebních materiálů, nábytku, ale i vypínačů a zásuvek byl velmi pečlivý, každý detail byl přísně posuzován. Proto nás velmi těší, že si architekta vybrala pro vybavení hotelových pokojů značku Unica,“ říká Jana Kaňovská ze společnosti Schneider Electric.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Standardní hotelové pokoje jsou vybaveny řadou Unica Basic, která svým příjemným designem souzní s interiérem. „V pokojích vyšší kategorie se hosté setkají s variantou Unica Top v designu Cromo mat s kovovým krycím rámečkem, která přesně zapadá do materiálového pojetí stylu art deco,“ dodala Jana Kaňovská.

 

Pod taktovkou dvorní architektky Alcronu Marie Vafiadis dojde v blízké budoucnosti i k rekonstrukci a renovaci hotelové haly, dvou hotelových restaurací a baru. Zatím vše nasvědčuje tomu, že i tam hosté naleznou přístroje Unica.

 

Unica se díky své bohaté barevné i materiálové škále hodí nejen do luxusního hotelu, ale opravdu kamkoliv: do panelákového bytu, školy, kanceláře, rodinného domku či nemocničního oddělení (např. Základní škola v Příboře, dětská ambulance Nemocnice Na Homolce apod.). Vypínače a zásuvky Unica jsou dostupné v pěti designových variantách – Basic, Colors, Plus, Top a Allegro a jednom systémovém řešení Unica System. Každá z variant obsahuje několik desítek barevných kombinací, řada Top pak navíc unikátní spojení materiálů (masivní dřevo, kov).

Díky snadnému „upgrade“ řad bez nutnosti zásahu do elektrické instalace a širokému portfoliu přístrojů (vypínače, zásuvky, stmívače, meteostanice, termostaty, ovládače žaluzií apod.) je Unica opravdovým favoritem pro jakékoliv aplikace.

 

05.08.2008 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444