Třikrát tři: Konferenční stolky z modulů

Moderní designový nábytek je drahý. Ale nikoli v časopisu Udělej si sám. Nechte se přesvědčit a vyrobte si konferenční stolek sami.

Určitě to znáte: potřebujete konferenční stolek, který se hodí k ostatnímu zařízení pokoje, ale v obchodě s nábytkem nic vhodného nenajdete. Stolek je příliš nízký, příliš široký, příliš mohutný nebo staromódní ... ať tak či onak, vždy je velmi drahý. Řešení? Udělej si sám.

Při výrobě našich návrhů jsme použili kombinaci kvalitní březové překližky a černé MDF desky. Výhodou je, že stolky jsou sestaveny z modulů, a pokud se v budoucnu změní vaše potřeby, dají se boční díly jednoduše odmontovat. K základnímu modulu se pak přišroubují díly požadovaného tvaru a rozměrů. A teď to nejdůležitější. Náklady závisí na ceně, za jakou pořídíte březovou překližku o tloušťce 18-19 mm a černou MDF desku. Celková cena stolku by se podle jednotlivých verzí měla pohybovat mezi dvěma až třemi tisíci korun.

Verze jedna: Boční díly jsou v tomto případě 20 cm široké. Stolek má proto největší odkládací plochu, ale současně zabírá nejvíce místa.
Verze dvě: Téměř stejně velká odkládací plocha jako u verze jedna. Stolek však nezabírá tolik místa a zaručuje nohám sedících lidí vetší svobodu pohybu.
Verze tři: Tento konferenční stolek do sebe dokáže vměstnat i láhve. Hloubka úložného prostoru v černých přihrádkách se určí vkládacím dnem.


Princip:
Boční díly z černé MDF desky se přišroubují k základnímu modulu z březové překližky pomocí kovových spojovacích šroubů, takže se později dají opět odmontovat. Tyto šrouby o průměru 5 mm se prodávají v nejrůznějších délkách.

07.03.2005 | tz
  • Udělej si sám

    Časopis Udělej si sám těží ze zázemí největší evropské rodiny Do-it-yourself časopisů. Díky tomu je zdrojem aktuálních informací o nejnovějších trendech ve sféře hobby z oblastí bydlení, techniky a zahrady. Je zacílen na kutily, kteří hledají inspiraci a návody na řešení problémů a vylepšení interiéru i exteriéru.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444