Trápí vás bolest hlavy a krční páteře? Kvalitní polštář je základ

Znáte ten pocit, když po těžkém dni padnete do postele a doufáte, že vám dlouhý spánek pomůže zregenerovat unavené tělo? V tom případě jistě dobře víte, jak nepříjemné je vzbuzení s bolestí hlavy nebo krční páteře. Ani 10 hodinový spánek vás nedá “dokupy”, pokud nemáte kvalitní polštář. Poradíme, jak si vybrat ten správný.

Stejně jako si vybíráte boty, které vám nejlépe sednou, byste měli přistupovat také k výběru polštáře. Polštáře a lůžkoviny si nekupujete každý měsíc, o to pečlivější by měl být váš výběr. Ideálně, aby vám polštáře vydržely co nejdéle. Správný polštář je zkrátka základem pro kvalitní spánek bez bolestí nebo jiných problémů. Existuje pár nepsaných kritérií, které by měl váš nastávající (polštář) splňovat:
 
• dostatečná opora pro vaši hlavu
 vyhovuje vaší poloze při spaní
• na jednu hlavu jeden polštář


Opora pro vaši hlavu i krk

Jestliže vás trápí bolest krční páteře a hlavy, nemáte při spánku dostatečnou oporu. Hlava musí být v přirozené poloze tak, aby se vaše svaly a obratle dokázaly uvolnit. S tím jednoznačně souvisí výplň polštáře. Někomu sedí jemný péřový polštář, jiný potřebuje polštář z paměťové pěny. Příliš měkký materiál způsobuje, že se hlava propadá. Příliš tvrdý se zase nedokáže přizpůsobit váze vaši hlavy a tlačí na ni.

Poloha spaní 

Velmi důležitá je i poloha těla při spánku. Každá poloha potřebuje odlišný typ polštáře. Spíte rádi na zádech? Poohlédněte se po nižší polštářech, díky nim bude páteř v jedné rovině s hlavou. V případě, že raději spíte na boku, zvolte polštář vyšší. Ten zajistí, že krční obratle budou v horizontální poloze. Spánek na břiše představuje z pohledu lékařů asi tu nejhorší možnou polohu. Jestliže ale i tak preferujete tuto polohu, vybírejte z velmi nízkých polštářů nebo si ideálně kupte takový polštář, který vás nenásilně donutí polohu spánku změnit. 

 

Jeden polštář stačí, drahoušku

Důležitým, ale často opomíjeným faktem, je počet polštářů. K dobrému spaní bohatě stačí jeden polštář. Větší množství polštářů opět vyvedou vaši hlavu z rovnováhy a přirozené polohy. Mít krásnou postel plnou polštářků všech druhů i velikostí je sice pěkné, ale vašemu zdraví to neprospívá. V jednoduchosti je krása a v tomto případě i zdraví. 

Vaše spaní, naše radost 

E-shopy a prodejny s lůžkovinami rostou v dnešní době jako houby po dešti, těch kvalitních je ale jako šafránu. Hledáte polštář, který vám zpříjemní počítání oveček, pomůže od bolesti a navíc vydrží léta? Právě takové nabízí značka Picaso manufactury. V jejich nabídce naleznete několik druhů od klasických, jako jsou péřové polštáře, až po zdravotní a anatomické. Anatomický polštář je na problémy s krční páteří přímo dělaný. S výběrem v této prodejně nesáhnete rozhodně vedle. Dopřejte si komfort a ničím nerušený spánek. Nezapomeňte, že spánkem strávíte jednu třetinu vašeho života. 

27.04.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444