Toroid i klasické trafo - obojí koupíte v e-shopu TME.eu

Pro firmy zaměřující se na výrobu elektra, pro servisy, ale také pro každého, kdo v elektrověcech sám kutí, je tady e-shop TME.eu. Pokud hledáte třeba širší sortiment toroidních transformátorů, právě zde je koupíte. A nejen je.

Potřebujete místo klasického transformátoru toroid neboli toroidní transformátor? Jde o trafo se specifickou prstencovou konstrukcí.Velice často se používá v audio zařízeních, ale též v osvětlovacích systémech.

Základem toroidních transformátorů je toroidní jádro

Obvykle se jedná o pásek orientované křemíkové oceli. Ten se navine nejčastěji do kruhového tvaru. Toto jádro má pak schopnost přenášet elektrickou energii mezi obvody formou elektromagnetické indukce. Výhodou je uzavřený magnetický tok s nízkými ztrátami, kompaktní rozměry toroidů a zároveň nízká hlučnost transformátorů.

Toroidy z TME

Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. neboli TME nabízí toroidní transformátory od firem Indel, Talema, Breve Tufvassons a Toroidy. Z typů si lze vybrat transformátor toroidní, toroidní pro audio a reproduktorový. Výkonově se liší od 10VA až po 2,5kVA. Napětí primárního vinutí je nejčastěji standardních 230V AC, k dispozici je však i 115V AC a 400V AC. V případě, že vás zajímá sekundární napětí, lze volit od 7V až po 390V. Nejčastějšími vývody jsou vodiče, avšak k dispozici je i toroid do plošného spoje a svorkovnice.

Nezapomínejte ani na hmotnost toroidních transformátorů

Jsou to poměrně těžké elektrosoučástky, váží od 200 gramů výš. Tato hmotnost se musí vždy zohlednit při návrhu elektrozařízení, předně to, jak bude vyšší hmotnost působit na plošný spoj. I proto se jen minimálně používají vývody pro plošné spoje a připojují se spíše kabeláží. Tyto vyvedené vodiče pak umožňují libovolné připojení toroidu. Ten má pro tento účel mnohdy již předpřipravenou svorkovnici pro připojení vodičů zvenčí.

Jak nakupovat toroidy v e-shopu TME?

Díky perfektní specifikaci každé součástky, včetně toroidních transformátorů, si lze v e-shopu TME.eu velice snadno najít přesně ten typ toroidu, který potřebujete. Takto si jednoduše vyhledáte (i přes full text)  například toroidní trafo 12V 5A.

Kromě toroidních transformátorů nabízí TME též transformátory pro PCB, transformátory s úchyty, proudové transformátory, autotransformátory, bezpečnostní transformátory, feritová jádra, kostry a příslušenství k transformátorům.

O firmě TME

Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. je polská společnost sídlící v Lodži. Firma se díky svému elektronickému multisortimentu pro firmy i soukromníky vypracovala na jednu z největších firem v tomto segmentu. TME dodává do 150 zemí světa a v mnoha z nich má přímo svoji pobočku. Zboží si lze koupit i u nás. E-shop je lokalizovaný do češtiny.
 
 
 
10.04.2020 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444