Tipy na zdravé dárky pro vašeho parťáka

Taky už začínáte přemýšlet, co nadělit pod stromeček? Nekupujte pamlsky, které sice Vašemu parťákovi chutnají, ale kromě kalorií navíc mu nic dalšího nepřinesou. Letos je čas na změnu. Zkuste v dárku zkombinovat oboje - chuť i účinek. Váš parťák bude spokojený, že má dobroty na mlsání a vymůžete mít svědomí čisté, že děláte něco pro jeho zdraví.

Nadělte svému parťákovi procházky bez bolavých kloubů

Darujte bezbolestný pohyb v podobě kloubní výživy a skočte do nového roku se zdravými klouby společně se svým čtyřnohým parťákem. Kloubní výživa to nemusí být pouze nudné tablety nebo nedobrý prášek. Kloubní výživa může i chutnat a její konzumace může být pro psa zábava.
 
Zvířata, stejně jako lidi, trápí bolavé klouby. Na rozdíl od nás však o svých problémech neumí mluvit, a tak je mnohdy nelehkým úkolem tento zdravotní problém u nich včas odhalit a pomoci jim. Často problém odhalíme, až když pes začne kulhat. Ale to už může být pozdě. Problémem u kloubního onemocnění je, že se nedá zcela vyléčit. Vzniklé obtíže lze pouze zmírnit či zpomalit opotřebování chrupavky dodáním látek, ze kterých se chrupavka a kloubní tekutina skládá. Tyto látky bývají součástí kloubní výživy, i zde se ale dívejte na složení. Je lepší problémům předcházet, protože zanedbané klouby mohou psa potrápit bolestmi, až ho přivést na operační stůl. Ortopedická operace potom bývá nepříjemná a pro majitele také velmi nákladná. Více o užívání kloubní výživy si můžete přečíst zde.

Kteří psi jsou na kloubní problémy nejvíce náchylní?
  • Velká a rychle rostoucí plemena.
  • Sportující, služební a nadměrně namáhaní psi.
  • Psi po operaci a při rekonvalescenci.
  • Psi s predispozicí ke kloubním problémům.
  • Staří a obézní psi.

Pokud Váš parťák patří do některé z těchto skupin, nadělte mu pod stromeček kloubní výživu, abyste si společných chvil na procházkách mohli užívat příští rok bez omezení.
 

Darujte zdravé zuby a svěží dech

Další problémovou partií bývá dutina ústní. Péče o zuby psů a koček byla dlouhou dobu opomíjená. Přitom bolavé zuby dovedou psa i kočku pěkně potrápit – chřadne, přestává žrát a může být i agresivní. Přeci jen, když nás bolí zuby, také nejsme nejlepší parťáci a společníci.
 
Věnujte pozornost dutině ústní a darujte svému parťákovi dentální tyčinky. Ale jako u všeho, pozor na složení. Vybírejte tyčinky, které působí nejen mechanicky při okusování, ale obsahují také aktivní látky, které fungují i zevnitř. Pokud si chcete přečíst více, jak pečovat o dutinu ústní psa, přečtěte si tento článek.
 
Mohou to být například tyčinky Kelparen, které kombinují hned tři mechanismy účinku. Obsahují mořskou řasu, která mění složení slin a zabraňuje tak usazování plaku a zubního kamene. Další složkou je kyselina hyaluronová, která zklidňuje podrážděné a zarudlé dásně. Želatinová konzistence je potom pro psy nezvyklá a nutí je si s tyčinkou hrát – tím si psi zuby mechanicky obrušují.

Pejsci jsou spojení, že si pošmáknou a vy budete spokojení, že jim nezavání z pusy. Investice do zdraví je tou nejlepší investicí u lidí i u zvířat. Přejeme šťastné a veselé Vánoce a pevné zdraví v příštím roce.
19.11.2018 | PR
  • Aktivní zvíře

    Veterinární přípravky Aktivní zvíře vyvíjí a dodává na trh česká výzkumná a výrobní firma Contipro. Jejich unikátní složení zajistí maximální péči o zdraví vašich domácích mazlíčků i užitkových zvířat. Společnost se na světové úrovni zabývá využitím kyseliny hyaluronové.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444