Tip pro vaši luxusní domácnost: Prosklené interiérové dveře a vinylové podlahy v dokonalé imitaci dřeva

Zařizování nebo rekonstrukce domu i bytu zahrnuje spoustu položek – vedle nábytku patří k důležitým otázkám také výběr vhodných dveří a podlahových krytin. V tomto článku pro vás máme tipy na moderní interiérové dveře s designovým prosklením a vinylové podlahy v dokonalé imitaci dřeva.

Prosklené interiérové dveře jsou aktuálním trendem 

V poslední době znovu roste obliba interiérových dveří s částečným prosklením. Vybrat si je lze z široké nabídky, doporučujeme zejména ty, které mají 3D povrchovou úpravu s imitací dřeva. Nejčastěji se jedná o laminátové interiérové dveře s dekory buku, dubu, třešně nebo ořechu, setkat se ale můžete i s motivy různých exotických dřevin. Samozřejmostí je pak výběr z mnoha různých odstínů, od těch velmi světlých až po tmavé.

Co se týká prosklení, tak i u něj je více možností – na výběr je např. čiré, matné, zvrásněné nebo různě zbarvené sklo. Díky pestré nabídce si tak můžete snadno najít přesně takový model dveří, který se bude dokonale hodit do vašeho pokoje, na toaletu nebo jiné místnosti.

Co se týče odolnosti dveří, nejlépe vám poslouží oděru a voděodolná povrchová úprava s označením CPL nebo HPL laminát. Vybírejte i z odolnějších výplní dveří, jako je rám z masivu opláštěný dřevotřískovou deskou MDF.

Vinylovou podlahu na pohled nerozeznáte od dřevěné 

Mezi podlahovými krytinami jsou v současné době nejoblíbenější vinylové podlahy. Mají spoustu předností, díky nimž jsou v mnoha případech rozumnější volbou než podlahy ze dřeva – oproti nim se hodí i do místností se zvýšenou vlhkostí, jejich údržba je snadnější, a navíc vyjdou levněji. Důležitou výhodou je také jejich vzhled – dřevěné dekory jsou natolik realistické, že vinylové podlahy na pohled nerozeznáte od těch, jež jsou vyrobené ze dřeva. K dalším přednostem podlah z vinylu patří jejich rozměrová stálost, dlouhá životnost, vhodnost pro alergiky, zvýšená odolnost vůči poškrábání a opotřebení a v neposlední řadě i možnost jejich pokládky do místnosti s podlahovým vytápěním.


Nabídka vinylových podlah v imitaci dřeva
je nesmírně široká – převažují zejména dekory dubu, buku, smrku, ořechu, javoru nebo jasanu, z exotických stromů se pak jedná např. o teak nebo ratan. Vybírat můžete i podle toho, zda chcete raději vinylové dílce nebo role, nebo také podle způsobu pokládky – hodně prodávané jsou plovoucí podlahy se zámkovým systémem. 

Vybírejte pouze kvalitu od prověřených výrobců

Hodně důležité je nakupovat pouze v ověřených obchodech, kde se můžete spolehnout na 100% kvalitu veškerého zboží. Jedním z takových prodejců je společnost Plancher, která se specializuje na prodej kvalitních podlah a dveří, kromě toho také zajišťuje i jejich profesionální pokládku a montáž.

Sortiment vinylových podlah zahrnuje nejlepší české i zahraniční značky, jako jsou např. Fatra (ČR), Gerflor (Francie), Moduleo (Belgie) nebo Karndean (Německo). Pokud byste se chtěli o nabídce těchto společností dozvědět více, přečtěte si náš článek „6 tipů na kvalitní a designové vinylové podlahy od předních světových výrobců“.

Sortiment dveří zahrnuje interiérové dveře značky Porta, Verte, Vasco a Invado. O nabídce těchto výrobců si můžete přečíst v našem článku „Kvalita a elegance: Máme 4 tipy na interiérové dveře“.
 
Více informací o nabídce naleznete na webových stránkách www.plancher.cz.

10.07.2017 | PR
  • PLANCHER, s.r.o. – odborníci na podlahy a interiérové dveře

      Podlahy i dveře tvoří nedílnou součást každého interiéru, a proto je potřeba jejich výběru věnovat dostatek prostoru. U nás najdete nejen širokou nabídku podlahových krytin a interiérových dveří, ale s jejich výběrem a montáží vám rádi pomůžeme.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444