Tip na perfektní trávník: Robotická sekačka WORX Landroid WG794E

Chcete mít stále perfektní trávník, aniž byste museli vynaložit sebemenší úsilí? Pak je pro vás vhodná robotická sekačka.

Robotická sekačka WORX Landroid pracuje za vás, i když nejste doma. Ale i kdybyste doma byli, máte určitě spoustu jiných věcí na práci, než je namáhavé sekání zahrady. Nebo taky můžete jen tak odpočívat a kochat se pohledem na praktického pomocníka.
Nastavení robotické sekačky je jednoduché a nezabere mnoho času. Pomocí vodiče vytvoříte neviditelný plot, čímž vymezíte prostor pro sekání a zároveň navedete sekačku do nabíjecí stanice. Na této ploše se pak bude sekačka pohybovat a sekat trávu. Robotická sekačka WORX Landroid 2.0 si sama náhodně vybírá směr, ale nikdy při sekání neopakuje stejný úsek. Celý trávník tak budete mít posekán rovnoměrně, bez viditelných stop po sekání. Výšku trávníku lze nastavit v 5 polohách.

WORX Landroid je také šetrná k okolnímu prostředí. Vyhýbá se stromům i květinovým záhonům, při nárazu do překážky změní směr. Nemusíte mít strach, že vaše krásná zahrada bude nějak poškozena. Sekání mokré trávy není vhodné pro kvalitu trávníku. Sekačka má proto dešťový senzor, který automaticky ukončí sekání trávy, jakmile se objeví první kapky deště a nasměruje sekačku do nabíjecí stanice. V zimním období je vhodné sekačku uskladnit třeba do garáže nebo kůlny a před tím ji plně nabít. Doba nabíjení baterie je také předností této sekačky. Trvá pouze cca 1,5 hod. Sekačka také sama zjistí, kdy je třeba se vrátit do nabíjecí stanice.
Sekačka WORX Landroid je oproti jiným podobným sekačkám výjimečná. Její nože jsou velmi ostré a pro dosažení maximálního výkonu se otáčí oběma směry. Pro bezpečnost se nože zastaví, jakmile byste sekačku nadzvedli. Při každodenním sekání trávy vydrží nůž až 4 měsíce. Pokud jsou nože tupé a opotřebené, jednoduše je vyměňte za náhradní, dodávané k sekačce nebo jsou dostání u všech prodejců WORX.
 
Robotická sekačka zvládne posekat menší trávníky, ale poradí si i s většími travnatými plochami. Pouze je třeba dbát na to, aby signál z obvodového vodiče nebyl vzdálen více než 18 m. Sekačka dokáže posekat plochu o rozloze až 1.000 m2. To však v případě ideálních podmínek. Záleží na výšce trávníku, vlhkosti, ostrosti nožů nebo venkovní teplotě.
 
Když nejste doma, a váš pomocník je venku a pracuje, mohlo by to přilákat zloděje. Pro takové případy je však sekačka dobře zabezpečena. WORX Landroid 2.0 je chráněn kódem PIN, který zabraňuje neoprávněným osobám sekačku používat. Pokud je sekačka venku, není možné ji bez zadání PIN kódu znovu spustit. Je proto vhodné si kód uložit na bezpečné, a vám známé místo pro případ potřeby. Výrobce ale nabízí lepší řešení. V případě, že si vaši sekačku zaregistrujete, budete mít přístup k vašemu kódu PIN kdykoliv online.
 
Pokud si pořídíte robotickou sekačku WORX Landroid WG794E, stane se vaším stálým a spolehlivým pomocníkem, bez něhož si už nebudete umět údržbu zahradit představit. 
Pokud hledáte i další nástroje a nářadí, navštivte internetové stránky www.toolscomp.cz.
18.06.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444