Těstoviny s krevetami

Receptů na lehká a především rychlá jídla není nikdy dost. Pro každého, kdo v kuchyni nechce strávit víc jak půlhodinku, jsou vhodnou volbou těstovinové saláty. Co například ten se zdravými a dietními krevetami? 

Ingredience

krevety (1 balení krevet o hmotnosti cca 160 - 200g na jednu osobu)
těstoviny (široké nudle nebo penne)
hrst petržele
smetana
bílé papriky
půl kuřecího bujonu
4 stroužky česneku
lžičku hladké mouky
olivový olej
pepř, sůl

Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím na troše olivového oleje začneme smažit mírně opepřené krevetky, necháme je zatáhnout, což trvá zhruba pět až sedm minut. V kapce horké vody rozpustíme půl kuřecího bujonu. Ten smícháme se smetanou, přidáme lžičku hladké mouky a důkladně rozmícháme. Dále si připravíme nakrájené bílé papriky, rozdrcený česnek a nasekanou petržel.  
Smetanu nalijeme na krevety a mícháme. Po chvíli by měla jemně zhoustnout na lehkou omáčku, poté přidáme česnek s petrželí a krátce provaříme, nakonec přidáme papriky. Omáčkovou směs nalijeme na těstoviny a podáváme.
16.07.2013 | Lucie Matoušková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444