Ingredience krevety (1 balení krevet o hmotnosti cca 160 - 200g na jednu osobu) |
Postup Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím na troše olivového oleje začneme smažit mírně opepřené krevetky, necháme je zatáhnout, což trvá zhruba pět až sedm minut. V kapce horké vody rozpustíme půl kuřecího bujonu. Ten smícháme se smetanou, přidáme lžičku hladké mouky a důkladně rozmícháme. Dále si připravíme nakrájené bílé papriky, rozdrcený česnek a nasekanou petržel. |
Těstoviny s krevetami
Receptů na lehká a především rychlá jídla není nikdy dost. Pro každého, kdo v kuchyni nechce strávit víc jak půlhodinku, jsou vhodnou volbou těstovinové saláty. Co například ten se zdravými a dietními krevetami?
Smetanu nalijeme na krevety a mícháme. Po chvíli by měla jemně zhoustnout na lehkou omáčku, poté přidáme česnek s petrželí a krátce provaříme, nakonec přidáme papriky. Omáčkovou směs nalijeme na těstoviny a podáváme.