Tepelná čerpadla IVT u nás vytápí již 10 000 domů

Pro švédská tepelná čerpadla IVT se v České republice rozhodlo již 10 000 majitelů rodinných domů. Některá z těchto tepelných čerpadel jsou v provozu již více než 20 let a potvrzují tak, že investovat do švédské kvality a spolehlivosti se vyplatí.

Při výběru tepelného čerpadla je nutné používat mnohem přísnější kriteria na kvalitu, než u ostatních domácích spotřebičů. Na rozdíl od nich musí tepelné čerpadlo pracovat v poměrně tvrdých podmínkách a mnohdy i nepřetržitě po dobu mnoha měsíců. Kvalitní tepelné čerpadlo musí spolehlivě fungovat minimálně 50 000 provozních hodin. To je opravdu mimořádné zatížení, protože například domácí pračka má životnost jen okolo 10 tisíc hodin a pokud by bylo vaše auto v provozu stejně dlouho jako tepelné čerpadlo, najelo by skoro 4 miliony kilometrů.

IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel s plošnými kolektory, které jsou v klimatických podmínkách České republiky nejvýhodnějším řešením. Mají nižší spotřebu energie a delší životnost než vzduchová tepelná čerpadla a jejich cena není o mnoho vyšší. Pro domy, které nemají vhodnou plochu pro plošný kolektor, dodává IVT moderní vzduchová tepelná čerpadla AIR X.

Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda IVT AIR X, posunula inovace v tomto oboru na zcela novou úroveň a to díky využití moderních technologických postupů používaných v automobilovém průmyslu. IVT AIR X proto dosahuje nejen mimořádných topných faktorů COP, ale také mimořádně vysokého sezonního topného faktoru SCOP (4,84). V testu dánské energetické agentury ENERGY Styrelsen, která porovnávala více než 60 typů tepelných čerpadel vzduch/voda, obsadila celá výkonová řada AIR X první místa s výrazným náskokem před ostatními výrobky.
  
Tepelné čerpadlo IVT AIR X je určeno jak pro novostavby vybavené podlahovým topením, tak i pro rekonstrukce, kde umožňuje připojit snadno k tepelnému čerpadlu stávající elektrokotel, nebo kotel na plyn či tuhá paliva. Zajímavou funkcí je i možnost propojení s fotovoltaickým systémem pro akumulaci tepla v domě v době přebytku vyrobené elektrické energie.

Tepelná čerpadla IVT patří z pohledu kvality a životnosti k tomu nejlepšímu, co můžete pro svůj dům vybrat. Jsou navržena pro náročné skandinávské podmínky a díky tomu fungují mimořádně spolehlivě i v našem klimatu.
03.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444