Tepelná čerpadla AC Heating - revoluce v účinnosti

Hledáte způsob, jak radikálně snížit náklady na vytápění ve vašem domě? Představujeme vám tepelné čerpadlo vzduch-voda od značky AC Heating, které vyniká v úspoře energie takovým způsobem, že zpochybňuje pozici tepelných čerpadel země-voda v oblasti rodinných domů.

Systém AC Heating vzduch-voda versus většina systémů země-voda:
Kdo vede?

Tepelná čerpadla Convert AW9/R32 a Convert AW12/R32 od značky AC Heating dosahují sezónního koeficientu účinnosti vytápění (SCOP) až na úrovni 5,62, což je doslova revoluční. 

Tato tepelná čerpadla nejenže vedou svojí účinností ve srovnání s ostatními tepelnými čerpadly vzduch-voda, ale zpochybňují pozici tepelných čerpadel země-voda v aplikacích pro rodinné domy. Další modely produktové řady AC Heating s vyšším výkonem až do 20 kW s SCOP 5,2 v nízkoteplotní aplikaci, jsou rovněž na špičce kategorie systémů vzduch-voda.


Proč tomu tak je?

Pokrok v oblasti přesné regulace, vývoje chladiv a kompresorů se na účinnosti těchto zařízení jednoznačně pozitivně podepsal. Díky tomu dochází k velkým úsporám spotřebované energie, i k úsporám pořizovacích nákladů. 

Vrty i plošné zemní jímače, které vyžadují tepelná čerpadla země-voda, jsou velmi drahé. 

Dříve panovala představa, že tepelná čerpadla země-voda jsou účinnější, a asi to i bývala pravda. Díky úsilí a píli v oblasti vývoje a výzkumu se podařilo zajistit vysokou účinnost tepelných čerpadel AC Heating i pro vás, aniž byste museli drahý vrt nebo zemní kolektor pořizovat. 


Důležitý je i správný návrh, instalace a regulace

Žádné tepelné čerpadlo (ostatně ani jiný zdroj tepla) nebude fungovat skvěle, i kdyby bylo ze zlata, pokud nebude správně navrženo a instalováno. „Máme za sebou instalace mnoha tisíc tepelných čerpadel do rodinných i bytových domů. Každá montáž je individuální. Kvalitním návrhem systému přímo na daný dům to začíná, správnou montáží to pokračuje a nezapomínáme ani na následný servis. Mimo jiné zkušenosti z projekce, montáží i servisu nám pomáhají vyvíjet lepší a lepší tepelná čerpadla,“ komentuje Jiří Polívka, technický projektový manažer ve společnosti AC Heating, KUFI INT s.r.o.
 
Důležitý je ale i řídicí systém. „Vzpomínám na první řídicí systémy, již ty byly hodně sofistikované. Ale ty dnešní, ty jsou pro uživatele mnohem příjemnější a z hlediska řízení nebo dálkové diagnostiky, jsou doslova o míle dál. V současné době je topení nebo chlazení domu ovlivňováno předpovědí počasí, kterou tepelné čerpadlo čte automaticky z internetu, umíme reagovat na spotové ceny elektřiny. Tepelné čerpadlo nám také optimalizuje spotřebu ve vazbě na výrobu elektřiny z fotovoltaiky, je-li elektrárna instalována, a v případě jakékoliv potřeby servisu víme o nutnosti zásahu ještě dříve než zákazník. Ani zdaleka jsem nevyjmenoval vše, možnosti našich dnešních řídicích systémů xCC jsou skutečně mimořádné,“ doplňuje Jiří Polívka.


Navštivte výrobní závod nebo showroom

Výměna topného zdroje nebo nový projekt novostavby si jistě zaslouží pečlivý přístup, konzultaci na místě a prohlídku technologie, která vám bude sloužit více než dvacet let. Navštívit můžete výrobní závod nebo showroom AC Heating, kde vám budou výrobky představeny v provozu a dozvíte se vše potřebné.
27.09.2023 | PR
  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444