Témata chytrých a šetrných budov na konferenci SMART BUILDING již 12. září 2018!

Již 12. září 2018 se uskuteční 4. ročník konference SMART BUILDING 2018, kterou pořádá Asociace chytrého bydlení. Letošní ročník propojí témata i technologie chytrých a šetrných budov, přinese informace o aktuálních trendech, představí nové technologie a inovativní řešení. Akce je akreditována Českou komorou architektů v rámci celoživotního profesního vzdělávání.

Inteligentní budovy propojují širokou škálu oblastí, které se stále rozrůstají a transformují - od energetické účinnosti a technologií pro obnovitelné zdroje energie, přes informační a komunikační technologie, konstrukční prvky až po interakce budovy s jejími obyvateli.

Za hybatele posledních změn je označován zvláště internet věcí, který výrazně mění možnosti automatizace a kontroly v inteligentních budovách, ostatně jako i v dalších sektorech. Nabízí příležitosti ke zlepšení efektivity, nové koncepty pracovišť ke zvýšení produktivity zaměstnanců a k rozvoji nových služeb. Propojenost a komunikace inteligentních budov se dynamicky mění a rozvíjí směrem dovnitř i ve vztahu k okolnímu prostředí. Inteligentní budovy, jako neodmyslitelná součást konceptu chytrých měst, směřují k dalšímu zefektivnění procesů a využívání energií.
 
Efektivní hospodaření s energiemi koresponduje také se záměrem šetrných budov, které se v ČR již stávají standardem. Využití technologií a inteligence v budovách umožňuje dosažení výraznějších úspor a zlepšení kvality vnitřního prostředí. “Ať už jde o šetrné či inteligentní budovy, najdeme zde společný cíl – a to je omezit dopad na životní prostředí na minimum a zohlednit faktory lidského zdraví,“ uvádí Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení. Nedostatek přírodních zdrojů a změny klimatu představují velké výzvy, proto snižování spotřeby energií a účinné využívání obnovitelných zdrojů bude dlouhodobě aktuálním tématem.

Konference SMART BUILDING přinese různé úhly pohledů na inteligentní a šetrné budovy, o kterých budou diskutovat odborníci s dlouhodobou praxí a zkušenostmi v oboru. V prvním bloku věnovaném vývoji inteligentních a šetrných budov budou účastníci seznámeni s vizemi a trendy tohoto odvětví, dozví se o možnostech inteligentního řízení komerčních budov, ale také to, jaký má doba IoT vliv na jejich vývoj. Další blok bude věnován technologiím a smart řešením jako takovým. Řečníci představí pomoc technologií pro zdravé ovzduší v budovách, smysluplné pracovní prostředí, jak vůbec technologie do budovy nasadit či jaká chytrá IoT partnerská řešení jsou již dnes k dispozici.
 
Další perspektivy, které mohou pomoci vytvářet budovy chytřejší a šetrnější, představí poslední blok konference. Dozvíte se, jak využít BIM pro úsporné řešení v projektech a návrzích budov, jak lépe hospodařit s vodou či jaké jsou principy a praxe inteligentního řízení v komerčních budovách. Zástupci architektonické kanceláře se podělí o zkušenosti s návrhy a realizací šetrných budov.

Konference je určena zvláště pro architekty, projektanty, developery, investory a představitele stavebních společností, studenty a další odborníky. Registrace probíhá na internetových stránkách www.achb.cz/smartbuilding do 7. září. Kapacita míst je omezena.

Konferenci pořádá nezávislé sdružení odborníků a firem Asociace chytrého bydlení ve spolupráci s Economia, a.s., pod záštitou České rady pro šetrné budovy a ministryně pro místní rozvoj České republiky Ing. Kláry Dostálové.

Více informací na www.achb.cz/smartbuilding.
 
3. ročník konference SMART HOME 2017
06.09.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444