Technická podpora a servis tepelného čerpadla

Výběr nového tepelného čerpadla se může jevit jako věc složitá, ale ve skutečnosti je třeba dát pozor „jen“ na pár základní věcí při výběru dodavatele a můžete si být jisti, že jste vybrali správně.

Nezapomeňte na několik základních bodů, kterým jsme se podrobně věnovali už dříve. Jen pro připomenutí: jde především o správně zvolený výkon, délku záruky (pozor na to, zda není něčím podmíněna) a ověřeného dodavatele.
 
Spolehlivý dodavatel se stane vaším partnerem v průběhu dalších let. Tepelné čerpadlo je zařízení s dlouhou životností, které vám má přinést komfort při vytápění a nízké provozní náklady. Odborný dodavatel vám navrhne vhodný výkon tepelného čerpadla, doloží vám certifikáty k zařízení, které vám i dodá a poskytne vám reference. Také se přesvědčte, zda vámi vybraný dodavatel má potřebná oprávnění a jak zajišťuje servis a technickou podporu.
 

Odbornost

Servisní firma, ve většině případů váš dodavatel tepelného čerpadla, musí mít mechaniky, kteří získali profesní kvalifikaci Servisní mechanik chladicích zařízení a složili profesní zkoušky. Současně je důležité, aby měla firma dostatek kapacit a náhradních dílů a dokázala diagnostikovat dané zařízení.
 

Pro novostavby i rekonstrukce

Pokud pořizujete tepelné čerpadlo jako nový zdroj, je zapotřebí vzít výše uvedené do úvahy už při výběru tepelného čerpadla, tzn. zjistit od koho kupuji a jaká bude poprodejní péče, jaké dostanu záruky, jakou mám jistotu autorizovaného, kvalitního a rychlého servisu.
 
Je zapotřebí zvážit, jaké možnosti systém dále nabízí. Zda je možné další rozšíření pro případ, že se rozhodnete přistavět, dodatečně zateplit, nebo přidat např. bazén.
 
 
Stejně postupujete i pokud potřebujete nahradit již dosluhující tepelné čerpadlo za nové. Tepelná čerpadla jsou využívána od 80. let min. století. Máte-li staré, nefunkční, nevyhovující, neopravitelné zařízení a vybíráte nové, chcete mít jistotu, že i pro toto nové získáte tu nejlepší následnou péči z hlediska technické podpory. To, co zařízení z konce 20. a začátku 21. století neuměla (vyšší COP, SCOP, dálková správa, jednoduché ovládání, automatická diagnostika), to vše je dnes standardní a běžná věc, kterou logicky chcete pro svůj dům.
 

Spolehlivý partner pro vytápění

Neváhejte oslovit odborné firmy, které mají zkušenosti podložené stovkami, tisíci instalací a dostatečným počtem proškolených techniků a mechaniků. Firmu s funkční technickou podporou, která zajistí pomoc s nastavením a řešením nestandardních stavů včetně případných servisních zásahů. Firmu, která potřebné zásahy provede kvalitně, rychle a s maximálním důrazem na spokojenost zákazníka.
 
 
My jsme AC Heating a jsme vaším partnerem pro vytápění.
Za tým AC Heating,
Mgr. Pavel Otevřel
17.09.2019 | PR
  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444