Tajemství delikátní kávy spočívá ve výběru vhodného kávovaru – jaký je ten pravý pro vás?

Není kávovar jako kávovar – každý druh je jiný a vyžaduje odlišnou přípravu. Pokud jste i vy milovníkem lahodné kávy a rádi byste si ji připravovali doma, máme pro vás stručný přehled kávovarů, se kterými budete moci servírovat kávu jako ostřílený profesionál.

Bez šálku lahodné kávy po ránu si mnoho z nás už nedokáže představit ani jeden jediný den. Udělat si domácí kávu jako z vaší oblíbené kavárny však nemusí být úplně jednoduché – tajemství tkví nejen v kvalitní kávě, ale také ve správném výběru kávovaru.
 
Nezáleží na tom, jestli jste začátečník nebo mírně pokročilý barista, máme pro vás pár doporučení, se kterými si vyberete ten pravý domácí kávovar
 

Automatické kávovary aneb káva rychle a snadno

Pokud jste zastánci pohodlí a kávu chcete připravit snadno a rychle, automatické kávovary splní vaše očekávání na jedničku. Nepotřebujete totiž nic více, než zrnkovou či mletou kávu vlastního výběru, kterou stačí nasypat do automatického kávovaru a zvolit typ kávy.
 
Celý proces přípravy kávy pak už probíhá zcela automaticky – kávovar zrnka sám namele, upěchuje a spaří. Ať už tedy toužíte po lahodném espressu, slaďoučkém cappuccinu nebo delikátním latte macchiatu, voňavý šálek kávy bude hotový mrknutím oka.
 
Hledáte-li skutečnou kvalitu, vsaďte na automatické kávovary značky DeLonghi, které vám při každém použití zaručí chuťově vyladěné espresso s čerstvým aroma a optimální teplotou. Komfort je spolu s automatickým režimem podpořen také automatickým čistícím a odvápňovací programem, díky kterému bude příprava kávy i údržba bez starostí.
 

 

Pákové kávovary aneb káva podle vašeho gusta

Jestliže se v kávě už trošku vyznáte a máte radost z vlastnoruční přípravy, pak by mohly být pákové kávovary to pravé ořechové. Jejich hlavní výhodou je, že šálek espressa může být připraven na tisíce způsobů – jeho chuť je totiž silně ovlivněna právě vaší obsluhou. Hraje zde roli jak zpracovávané množství, tak kvalita namletí, tlak kávovaru nebo poctivost pěchování. Uživatelé pákových kávovarů zde rovněž oceňují nízkou cenu na šálek a snadnou údržbu, která vám nezabere téměř žádný čas.
 
Co se týče kvality pákových kávovarů, jedničkou ve své kategorii jsou nepochybně kávovary SAGE, jež disponují skvělý vychytávkami, a to včetně ukazatele tlaku, napěňovače mléka pro přípravu cappuccina, pěchovače kávy a dalších speciálních doplňků, díky kterým se vám bude dělat espresso jedna báseň.
 

Co všechno by měl kávovar obsahovat?

  • Integrovaný mlýnek na kávu
    Při výběru kávovaru věnujte pozornost tomu, zda má v sobě zabudovaný mlýnek na zrnkovou kávu. Výhoda integrovaného mlýnku spočívá v tom, že si můžete nastavit hrubost zrnek, přesné množství i konkrétní dobu mletí, což vám pomůže připravit kávu přesně podle vašeho gusta.
  • Vyhřívaná deska na šálky
    Vhod vám přijde i vyhřívaná deska na šálky. Předehřáté hrníčky vám udrží kávu déle teplou, díky čemuž si ji budete moci vychutnávat ještě o něco déle.
  • Nastavitelná výška pro různé šálky
    Velmi praktická je také nastavitelná výška adaptéru pro různé šálky – to vám umožní připravovat různé variace bez jakýchkoliv omezení.
Nyní už je vám jasné, že kvalitní káva sama o sobě dobrý šálek nezaručí. Jděte na to od lesa a pořiďte si kávovar, který bude přesně odpovídat vašim zkušenostem a preferencím. Výsledkem bude vynikající káva, která vám rozjasní den.
29.10.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444