Tabulový tác na každou letní party

Léto je v plném proudu a k němu neodmyslitelně patří rozlučky, svatby i narozeninové oslavy. Pokud hledáte hravý doplněk, který udělá každou slavnost osobitější, vytvořte si dekorativní tabulku na vtipné vzkazy! Postačí vám nepoužívaný tác či podnos, tabulová barva a běžné křídy. Nápisy můžete v průběhu mazat a začít zase znovu.

Proměna tácu v tabuli

Máte doma nový nepoužívaný tác nebo starý oprýskaný podnos, na kterém už se stydíte servírovat pokrmy? Díky barvám Balakryl se pro něj najde nové mnohostranné využití. Na tác natřený tabulovou barvou totiž můžete kreslit a psát křídou. A jakmile vás nápis omrzí, jednoduše ho pomocí mokré utěrky nebo houby smyjete a tác lze použít nanovo. 

Připravte si tác, vodou ředitelné barvy, štětce, otvírák na barvy, míchátko, křídy a dekorace | www.balakryl.cz
 

Tabulový nátěr s ozdobnou patinou

Na výrobu této tabulové dekorace budete potřebovat kovový tác nebo podnos, černou tabulovou barvu, univerzální vodou ředitelnou barvu Balakryl UNI satin, větší a malý plochý štětec a brusnou houbu. Tác nejprve omyjte od mastnoty pomocí horké vody s přídavkem saponátu a následně čistou vodou. 

Tác nejprve očistěte od mastnoty, omyjte mýdlovou vodou a otřete do sucha | www.balakryl.cz
 
Poté jeho povrch lehce zdrsněte brusnou houbou. V případě starého tácu se známkami koroze je nutné ho nejprve ošetřit základní antikorozní barvou pro zajištění dokonalé přilnavosti vrchního nátěru, doporučujeme použít Balakryl Antikor. Potom můžete použít Tabulovou barvu Balakryl, kterou nezapomeňte důkladně rozmíchat. Pak celý tác natřete dvěma vrstvami, mezi nimiž nechte odstup asi 2 hodiny. Nátěr rychle schne, nezapáchá a má atest na dětské hračky.

Tabulová barva je rychleschnoucí, nezapáchá a má atest na dětské hračky | www.balakryl.cz

Po zaschnutí druhé vrstvy tabulové barvy můžete tác dozdobit tak, že na jeho okrajích vytvoříte pomocí metody suchého štětce lehkou patinu. Malý plochý štětec jen lehce namáčejte do světlé růžovobéžové barvy Balakryl UNI satin (NCS odstín č. S 0907-Y70R). Následně štětec osušte do hadříku a barvu nanášejte stále ve stejném směru kolem dokola, aby na tácu zůstaly patrné tahy štětcem. 

Okraje podnosu můžete napatinovat pastelovou krycí barvou Balakryl UNI | www.balakryl.cz
 

bydlinekNÁŠ TIP:
Univerzální barvy Balakryl UNI satin jsou vhodné k nátěrům různých druhů materiálů. Snadno se roztírají a vytvářejí krásně hladký povrch. Mají navíc atest na dětské hračky a pro přímý styk s potravinami.

 

Užitečná pomůcka i originální rekvizita

Tác může během společenských akcí posloužit jako navigační tabule, informovat hosty o programu večera, nebo je pobídnout k zábavné aktivitě. Lze na něj také napsat jména oslavence či novomanželů nebo jim na tácu zanechat gratulace a motivační vzkazy. Je-li součástí oslavy i fotokoutek, rozhodně by v něm tabulka na nápisy také neměla chybět! Tabulový tác s vtipně a výstižně zvoleným popiskem totiž dokáže jinak nudnou fotku dokonale zpestřit.


 
Více se dozvíte na www.balakryl.cz. Balakryl najdete i na sociálních sítích Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest a TikTok
15.08.2022 | PR
  • Balakryl

    Balakryl je legendou mezi nátěrovými hmotami. Ať už je váš projekt jakýkoli, Balakryl má řešení pro všechny typy povrchů v široké paletě barevných odstínů. Vodou ředitelné barvy na dřevo a kov Balakryl jsou jedničkou na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444