TOPROCK umožní vychutnat si krásu krovu

Chcete bydlet v podkroví, kde lze obdivovat krásu přiznané dřevěné konstrukce krovu? Abyste se cítili dobře a zároveň neutráceli příliš za vytápění, je potřeba myslet na kvalitní zateplení. Pro řešení podkroví s přiznaným trámovím je dobrou volbou systém TOPROCK sestávající ze speciálních nadkrokevních držáků a izolačních desek z kamenné vlny ROCKWOOL. 

Systém TOPROCK umožňuje zateplit střechu jednoduše a kvalitně a díky tomu si vychutnávat atraktivní pohled na krásu dřevěné konstrukce.

Zateplení nad krokvemi systémem TOPROCK je ideálním řešením i pro ty, kdo nemají prostoru nazbyt a potřebují počítat s každým centimetrem. Umožňuje totiž využít celý prostor podkroví bez nutnosti snižovat podhled v interiéru a zároveň minimalizuje možnost vzniku tepelných mostů.

Při volbě typu izolačních desek z kamenné vlny nabízí zajímavé možnosti ROCKTON. Tyto desky jsou vodoodpudivé, odolné proti vzdušné vlhkosti a mimo to mají i dobré zvukoizolační vlastnosti, takže je oceníte při bydlení v rušnějším prostředí. Díky svým vlastnostem také přispívají k dosažení energeticky úsporného standardu bydlení, součinitel tepelné vodivosti činí 0,035 W.m-1.K-1. Protože desky ROCKTON jsou poloměkké a lehké, umožňují jednoduchou a snadnou manipulaci při zateplování.
V případě využití nadkrokevního zateplení je nutné vybudovat nad původními krokvemi bednění z jednostranně hoblovaných palubek nebo OSB desek, na které se umístí parozábrana. Ta omezí proudění vodních par a jejich pronikání do izolace a pomůže zvýšit životnost střešní konstrukce. Na parozábranu se v místě krokví připevní nadkrokevní držáky TOPROCK ve vzdálenostech určených statickým výpočtem. Na jejich horní část se uloží přídavné krokve a upevní se. Následuje izolace z kamenné vlny ROCKWOOL položená alespoň ve dvou vrstvách. Jednotlivé vrstvy je potřeba ukládat na tzv. „dvojitou vazbu“, tedy tak, aby spoje horní vrstvy neležely na spojích vrstvy dolní. V další úrovni nad nimi je difuzně-otevřená hydroizolace, dále kontralatě pro upevnění střešní krytiny a samotná střešní krytina.
Držák TOPROCK je k dispozici ve výškách 120 mm a 180 mm, volba výšky závisí na tloušťce zvolené tepelné izolace. Izolace přitom musí vždy zcela přesáhnout samotné držáky. Desky Rockton jsou dostupné v tloušťkách od 40 do 200 mm a lze je pořídit ve standardním rozměru 1000 x 610 mm.

Více informací naleznete na www.rockwool.cz.  
21.08.2014 | PR
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444