Světlovody?

Jak fungují světlovody? Kam a pro koho jsou dobré?

Světlovod  díky speciální technologii přivede přírodní světlo ze střechy přímo do podkrovních místností. Lze to za následujících podmínek: místnost se nachází přímo pod střešní konstrukcí a je možnost vytvořit otvor ze střechy do podhledu místnosti. Pokud tedy nemáte těžkou střešní konstrukci (nebo máte již připravené otvory) je světlovod řešením přesně pro vás. Minimální konstrukční délka je cca 40 cm, ale tuto podmínku splňuje takřka 95 % rodinných domů.
 
Zároveň také existuje varianta, že světlovod je "prodloužen" přes jedno podkrovní patro do spodní místnosti kde distribuuje přírodní světlo. Při tomto řešení je však třeba počítat, že tubus světlovodu bude v průchodné místnosti obehnán umělým sádrokartonovým sloupem.

Bližší informace o světlovodech, technologii a další užitečné informace o využití světlovodů naleznete na stránkách www.solatube.cz.


Čtenáři BYDLENI.CZ nyní získávají možnost vyhrát kompletní světlovod Solatube® včetně montáže ZDARMA! V následujícím článku máte možnost vyhrát kompletní světlovod.

14.12.2009

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444