Světelná police s diapozitivy

Stylové osvětlení pro vaši pracovnu

S touto speciální 180 cm dlouhou policí budete mít své nejkrásnější diapozitivy neustále na očích. Výroba je přitom zcela jednoduchá, přesvědčte se sami.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Diapozitivy vynikají výraznou hloubkou obrazu a potěší oko krásnými sytými barvami. Trochu vadí, když se musí projektor a plátno pokaždé znovu vyndávat ze skříně a nastavovat, což je poměrně zdlouhavé a náročné. Existuje však i jiná cesta, jak mít oblíbené diapozitivy neustále na očích. Postavte si tuto poličku s vnitřním osvětlením. Do čelní strany police se dá umístit 36 diapozitivů v rámečkách. Celá police vypadá velmi vkusně a vydává příjemně tlumené světlo.
Na výrobu tohoto kusu nábytku potřebujete v prvé řadě bílou laminovanou dřevotřískovou desku o tloušťce 13 mm. Tyto desky se ve stavebních hypermarketech prodávají za zhruba 300 korun/m2. Přitom však musíte počítat s tím, že stavební hypermarkety u deskových materiálů zpravidla neprovádějí přířezy užší než 10 cm. Na přípravu úzkých pruhů tedy budete potřebovat stolní kotoučovou pilu nebo nějakého truhláře, který vám desky nařeže za přiměřenou cenu. K lepení laminovaných desek, umělohmotných a hliníkových se nepoužívá lepidlo na dřevo, ale lepidlo montážní. Existují sice i speciální laková lepidla, která slepují i laminované deskové materiály, v tomto případě je v montážní lepidlo jednoznačně lepší volbou. Nakonec již zbývá jen vybrat ty správ né diapozitivy. Mnoho úspěchů!

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

S dřevotřískou a hliníkovou lištou je úspěch zaručen

1. Nejprve se zadní stěna přilepí montážním lepidlem ke dnu police a stáhne se svěrkami. Potom se ke dnu a zadní stěně stejným způsobem přilepí i zdvojené boční stěny a prostřední příčka.
2. Na přední hranu dna police se stejným montážním lepidlem přilepí hliníková lišta. Lišta musí být na spodní straně i po stranách v jedné rovině s deskou. Vyteklé lepidlo se po zaschnutí dá opatrně odstranit dlátem.
3. Bílé umělohmotné úhlové profily se nalepí pomocí distančních podložek, které by měly být o trochu širší než rámečky diapozitivů. Pozor, rámečky mohou mít různou tloušťku. Stejně se postupuje i u víka police.
4. Do zdvojených bočních stěn se shora vyvrtají otvory. Pozice otvorů se pomocí značkovačů přenesou na spodní stranu víka police a otvory se vyvrtají. Vrták raději opatřete hloubkovým dorazem, abyste desku neprovrtali skrz. Dřevěné hmoždinky se vlepí pouze do bočních stěn, aby se víko dalo volně odklápět. 
5. Polici o délce 180 cm připevněte ke zdi pomocí čtyř šroubů a hmoždinek.
6. Následně do police vmontujte obě zářivky (á 20 W) a kabely připojte k vypínači umístěnému mimo polici.
7. Nakonec se police zakryje horním víkem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

CO JE... ?
GUTTAGLISS HOBBYCOLOR
Lehké umělohmotné desky z pěnové hmoty, které jsou velmi odolné proti poškrábání
a nárazům. Materiál se dá velice snadno opracovávat běžným nářadím. Desky se kromě toho dají bez problémů slepovat či svařovat. Materiál i je odolný vůči vlhkosti a nebobtná, takže je vhodný i pro využití v exteriéru a vlhkých místnostech.

Dostupné formáty: 50x25 cm, 50x50 cm, 50x100 cm, 50x125 cm, 50x150 cm

Speciální rozměr: 152x205 cm

Barvy: žlutá, červená, zelená, modrá, bílá, šedá, černá

Tloušťka: 3 mm

 

28.11.2005

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444