Švédský dům ve středních Čechách

Moderní systém Construline švédské firmy Lindab umožňuje stavět rychle s minimálním zatížením pozemku nepořádkem a bez zbytkových materiálů. Důkazem je severský rodinný domek na klíč, vybudovaný téměř kompletně ze švédské oceli, který vyrostl loni na jih od Prahy, v obci Klínec. Na první pohled zaujme neokázalým, stylově čistým vzhledem a výraznými barvami.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Lindab – Construline je systém samonosných konstrukcí obvodových stěn, stropů a vnitřních nosných příček, kombinující řadu technologií a výrobků z tenkostěnné oceli. Nosná konstrukce stěn je tvořena tenkostěnnými ocelovými profily se štěrbinami eliminujícími tepelné mosty, je vyplněna minerální vlnou Rockwool a opláštěna deskami Fermacell, které celou konstrukci stabilizují. Celková tloušťka izolace 290 mm dává stavbě vynikající tepelně-technické vlastnosti. Vnější fasádu zde tvoří trapézový plech Coverline, zastřešení krytina se stojatou drážkou Seamline a odvodnění zajišťuje systém Rainline.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Stavebnicový systém výrazně stavbu domu urychlil, byla realizována v období necelých devíti měsíců. Začátkem dubna stavebníci zahájili stavební práce a Vánoce 2009 už mladá rodina trávila v novém. Majitelé si zvolili z široké škály barevných odstínů moderní tmavě červeno – šedou kombinaci, s výraznými prvky v bílé barvě.

Moderní materiál, variabilita, suchý proces výstavby – to vše jsou vlastnosti, kterými systémy Lindab disponují a které je předurčují k oblibě u stavbařů, kteří preferují rychlou, přesnou montáž a servis jednoho dodavatele i stavebníků, kteří požadují originalitu a vysokou kvalitu bydlení.

Lindab a FERMACELL jsou navíc prvními výrobci v Evropě, kteří mají zkoušky na nosné stěny a stropy dle platných evropských norem prokazující vynikající chování materiálů z hlediska požární odolnosti.

25.01.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444