Švédské nerezové ohřívače vody - „Ty vydrží“

Společnost NIBE kromě tepelných čerpadel a jejich příslušenství dodává na český trh i nerezové elektrické a nepřímotopné ohřívače vody vhodné pro malé domácnosti, rodinné domy i penziony. Nerezové provedení ohřívačů NIBE zajišťuje jejich vysokou životnost při dlouhodobém zachování kvality vody.

Kvalita použité nerezavějící oceli má na antikorozní odolnost nádoby pro ohřev vody značnou důležitost. Firma NIBE zvolila feritickou ocel EN 1.4521. Ta mimo jiné obsahuje 18 % chrómu a 2 % molybdenu, avšak minimální množství niklu. Protože se jedná o feritickou ocel, není náchylná k napěťové korozi, což znamená, že je odolná proti zvýšenému obsahu chloridů ve vodě.

Vysoký obsah chrómu a zvláště pak obsah molybdenu zlepšují odolnost vůči důlkové korozi. Extrémně nízký obsah niklu je výhodný i z hlediska ochrany zdraví a životního prostředí, protože se při provozu neuvolňují ionty niklu, které se u jiných materiálů mohou uvolňovat během počáteční fáze provozu. Kromě volby materiálu jsou důležité i jednotlivé fáze zpracování. Výrobní proces u firmy NIBE probíhá způsobem, který vylučuje vznik trhlin. Je důležité, aby po svaření měl povrch nádoby, který přichází do styku s vodou, homogenní složení. Toho se u firmy NIBE dosahuje využitím unikátního procesu moření, kdy dochází k pasivaci povrchu vytvořením rovnoměrné vrstvy oxidu na celém vnitřním povrchu nádoby pro ohřev vody.

Při styku s vodou s extrémně vysokým obsahem chloridů se může projevit důlková koroze, zvláště v kombinaci s vysokým stupněm tvrdosti vody, kdy dochází k usazování vodního kamene. V těchto případech se nemůže kyslík přirozeně obsažený ve vodě dostat na povrch oceli a koroze může probíhat pod nánosem vodního kamene.

Více informací o švédských nerezových ohřívačích vody najdete na stránkách výrobce www.nibe.cz

NIBE COMPACT - elektrický ohřívač


Ohřívač vody pro rodinné domy objemu 145/185/275 litrů s antikorozní ochranou Nerez EN 1.4521 je nerezovým elektrickým stacionárním ohřívačem vody a je optimální volbou pro samostatné rodinné domy se standardní potřebou teplé vody. Nejmenší z ohřívačů COMPACT je vhodný pro instalaci do kuchyňské linky. Naopak větší modely je vhodné umístit do technické místnosti nebo koupelny. Ohřívač vody je tvořen nerezovou nádrží. Tepelná izolace ohřívače je provedena z bez freonové PUR pěny (EPS) pro dokonalé izolační vlastnosti ohřívače. Ohřívač je z výroby vybaven kombinovaným pojistným a směšovacím ventilem se zpětnou klapkou pro přímé napojení na rozvody studené a teplé vody v domě. Termostat směšovacího ventilu je nastavitelný maximálně do 80 °C.

NIBE PCU-R - nepřímotopný ohřívač


Ohřívač vody pro rodinné domy o objemu 80/100/120 litrů s antikorozní ochranou Nerez EN 1.4521 nabízí optimální volbu nepřímotopného ohřívače vody, který jednoduše napojit na stávající kotel na dřevo, elektriku, plyn či topný olej. Ohřívač vody PCU-R se skládá z nerezové nádrže. Tepelná izolace ohřívače je provedena z bez freonové PUR pěny (EPS) pro dokonalé izolační vlastnosti ohřívače. Vysoký výkon vestavěného trubkového výměníku, který je tvořen nerezovým potrubím zajišťuje velice rychlý a především efektivní ohřev vody. Nádrž ohřívače PCU-R je navržena pro maximální tlak 9 bar. Trubkový výměník ohřívače je navržen na maximální tlak 10 bar.

15.09.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Fontana Watercoolers s.r.o.

    Fontana Watercoolers, s.r.o. Vám nabízí oblíbený moderní, ekonomický, ekologický a světový způsob zásobování Vaší domácnosti kvalitní stolní či minerální vodou. Je vhodný především pro rodiny s dětmi.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444