Švédská tepelná čerpadla dostupná pro každého

Pří výběru tepelného čerpadla bychom měli dbát především na úsporu nákladů, cenovou dostupnost a tichý provoz zařízení.

Úspora nákladů na topení a ohřev vody se odvíjí od typu a značky tepelného čerpadla.

K nejúspornějším patří tepelná čerpadla země(voda)-voda. Absolutní špičkou je NIBE F1245. Při použití tohoto typu je možné spotřebu tepelné energie ve srovnání s klasickými systémy na fosilní paliva snížit až o 80 %.

Dalším kritériem výběru je cenová dostupnost. I kvalitní tepelná čerpadla mohou být za přijatelnou cenu. Jako příklad uvádíme NIBE F1226 (typ země(voda)-voda). Kromě překvapivě nízké ceny vyniká jednoduchou instalací, snadnou ovladatelností, moderním designem a tichostí.

Další důležitá vlastnost je tichost. Hluk od čerpadla může negativně ovlivňovat komfort bydlení. Výrobci proto kladou maximální důraz na izolaci, výjimečně tiché je např. NIBE F2300. Je tak tiché, že se budete chodit přesvědčit, zda je v provozu.
 
Je třeba zmínit také ventilační čerpadla. Řízené větrání udržuje v interiéru optimální teplotu a vlhkost a současně zajišťuje, že vzduch v budově je dokonale hygienický. Zamezuje působení alergenů, hromadění bakterií, virů, plísní a je prevencí vzniku civilizačních onemocnění. Tepelné čerpadlo NIBE F750 poskytuje bezkonkurenční průměrné roční úspory a udržuje zdravé klima v domě.

Více na www.nibe.cz.
22.11.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444