Svátek zamilovaných s příchutí voňavého espressa

Šálek skvěle chutnajícího espressa připraveného v kvalitním kávovaru oceníte každý den. Jeho kvality se ale mohou uplatnit aktuálně například i při přípravě Valentýnských sušenek s vynikajícím kávovým krémem.

Svátek všech zamilovaných, svatý Valentýn je romantický den, kdy si rádi dopřejeme něco výjimečného. Co třeba něco sladkého, do čeho se můžeme zakousnout, přivřít oči a vychutnávat lahodnou chuť, která se pomalu rozplývá na jazyku? Pro inspiraci nabízíme recept na Valentýnské sušenky s kávovým krémem, které v sobě spojují báječnou chuť křupavého těsta s lehce nahořklou chutí kávy a které můžete ještě vylepšit třeba i čokoládou.

Příprava těsta na recept je snadná, stejně jako příprava kávového krému. Jeho základ tvoří kvalitní espresso, k jehož přípravě můžete použít pákový kávovar Sage The Barista Express BES875BSS s integrovaným mlýnkem.

Dokonalé espresso dokáže připravit díky několika základním faktorům – čerstvě namleté kávě, správnému tlaku a stálé teplotě vody. Elektronický PID systém zaznamenává teplotu v průběhu extrakce a zajišťuje stabilitu teploty během celého procesu s přesností +/-1°C. Optimální tlak pro extrahovanou kávu umí napovědět průvodce tlaku. Mlýnek na kávu s nerezovými mlecími kameny umožňuje namlít jen potřebné množství kávy přímo do držáku. Díky těmto proměnným, tedy možnosti nastavení hrubosti a dávkování, máte možnost nekonečného experimentování s přípravou kávy podle vaší chuti.
 

Valentýnské sušenky s kávovým krémem

Ingredience

Suroviny na těsto:
200 g změklého másla
150 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
90 g kukuřičného škrobu

Suroviny na krém:
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce vanilkového pudinku
3 lžíce espressa
Příprava

  • Do velké mísy si dejte cukr, mouku, kukuřičný škrob a vše důkladně promíchejte. Poté dejte změklé máslo a pomocí rukou vypracujte těsto.
  • Vypracované těsto si přendejte na vál, a ještě jednou ho rukama pořádně propracujte. Máslo ještě trochu povolí a vše se důkladně spojí.
  • Těsto si rozdělte na čtyři kousky. Vál si posypte moukou a za pomocí válečku vyválejte placku zhruba 3 mm tlustou. Při válení si těsto vždy trochu zasypte moukou, aby se nelepilo na váleček a na vál.
  • Za pomocí vykrajovátka si vykrojte z těsta srdíčka a dejte je na plech s pečícím papírem. Poté pečte 8 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Po upečení dejte sušenky vychladnout.
Mezitím, co se sušenky pečou, můžete si na ně připravit krém.

  • Dvojité espresso si připravíte v kávovaru SAGE The Barista express BES875BSS. Vložte páku do nástavce na mlýnek u kávovaru THE BARISTA EXPRESS™. Na FILTER SIZE si překlikněte na funkci DOUBLE a jedním stlačením na páku si nechte namlít kávu.
  • Tamperem upěchujte mletou kávu a případně na srovnání můžete použít Razor.
  • Páku zajistěte pod sprchou a zapněte funkci dvojitého espressa.
  • Po dokončení kávovou sedlinu vyklepněte z páky, utřete ji a nechte ještě jednou protéct vodou naprázdno. Abyste páku i sprchu vypláchli.
  • Tři lžíce espressa přidejte do misky s máslem, cukrem a pudinkovým práškem a za pomocí šlehače vyšlehejte do krému.
  • Krémem potřete sušenky a slepte je s další sušenkou. Slepené sušenky skladujte v chladu. Po pár dnech se rozleží a jsou krásně vláčné, případně je podávejte ihned, kdy jsou úžasně křehké.
Sušenky můžete ozdobit kousky čokolády nebo posypat moučkovým cukrem. Z uvedeného množství připravíte asi 30 ks sušenek.
O značce Sage:
Sage je evropskou značkou společnosti Breville, jejíž produkty jsou prodávány ve více než 50 zemích světa. Australská Breville Groupe je celosvětově známá díky vlastnímu vývoji malých kuchyňských spotřebičů nejvyšší kvality, vyznačující se dlouhou životností a skvělým uživatelským komfortem. Historie Brevillu se začala psát v roce 1932 a této společnosti vděčíme například za tzv. sendvič-toaster, který vyvinul jako první výrobce na světě. Po jeho uvedení na trh v roce 1974 se jenom v Austrálii prodalo 400 000 kusů.
Na český trh značka Sage vstoupila v roce 2018 a postupně na něj uvede produkty zaměřené na přípravu kávy – espressa, mlýnky, pěniče; grilování – grily, smoking gun; odšťavňování – odšťavňovače, smoothie nebo přípravu potravin – roboty, mixéry, food procesory. Díky vlastnímu návrhu a náročnému testování bude možné u všech spotřebičů rozšířit záruku na 3 roky. Pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Polsko je značka Sage zastupována exkluzivně společnosti Fast ČR, patřící mezi největší regionální distributory domácích spotřebičů.
Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz
13.02.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444