Ingredience cca 2 kg dobře vyzrálého vodního melounu 1 pomeranč asi 150 g borůvek 2 lžíce husté zakysané smetany šťáva z poloviny citronu nebo limetky zázvor |
Postup Vychlazený meloun zbavený jader rozmixujeme, přimícháme šťávu z pomeranče, podle chuti trochu limetkové nebo citronové šťávy a asi tři lžičky šťávy vymačkané z kousku nastrouhaného zázvoru. Dáme vše znova vychladit. |
Studená melounová polévka s borůvkami
Nemáte k chlazeným ovocným polévkám důvěru? Zkuste tento jednoduchý recept a možná změníte názor. Uprostřed letní sezóny jsou všechny potřebné ingredience snadno dostupné a představují vítanou dávku vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Kombinace melounu s pomerančem, zázvorem a dalšími přísadami je navíc velmi osvěžující.