Štrúdl od mojí mámy

K podzimu jednoznačně patří jablečný štrúdl. Právě vůně skořice se v podzimním období našimi kuchyněmi line nejčastěji. Recept na tradiční štrúdl nám zaslala čtenářka Jana.

Ingredience 
½ kg hladké mouky
30 dkg tuku IVA
4 dkg droždí
cukr
2 vejce
4 lžíce mléka

jablka
cukr
skořice
 
Postup
Udělat kvásek: s cukrem rozmícháme droždí s malým množstvím cukru a mléka. Na vál prosejeme mouku, tuk si nastrouhám na struhadle s velkými oky, lépe se těsto prodělává. Do středu přidáme kvásek a dvě vajíčka. Uděláme bochník a na ½ hodiny dáme do studené vody. Pak těsto vyndáme na cedník a nožem si ho rozdělíme na čtyři díly. Zatím si připravíme nastrouhaná jablka s cukrem a mletou skořicí. Rozdělíme nožem na čtyři díly. Na plech si dáme pečící papír. Udělat 4 záviny a potřít rozehřátým máslem nebo Herou a dát do zahřáté trouby. Je moc chutné záviny potřít ještě jednou po vyjmutí z trouby. Peču na 150 stupňů do zrůžovění. 

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444