Střešní okna s cenově výhodnými energeticky úspornými trojskly U4 a U5

Střešní okna jsou optimálním řešením využívaným v moderním stavebnictví. Přináší více světla do interiéru, zajišťují výhled vně bytu a také umožňují provětrání podkroví. Podle typu podkroví a specifických požadavků zákazníka lze pro každou místnost zvolit optimální typ střešního okna.

Nabídku střešních oken s cenově výhodným trojsklem se zasklením U4 a U5 tvoří celá řada produktů. Mimo jiné jsou to výklopně-kyvná okna, kyvná okna a okna se zvýšenou osou otáčení.

Okna vynikají velmi dobrými parametry, vysokou kvalitou zpracování a úsporou tepelné energie. Mezi hlavní výhody těchto oken patří zejména energeticky úsporné a cenově výhodné trojsklo U4 a U5 s nízkým součinitelem prostupu tepla, u oken se zasklením U4 je Uw=1,1 W/m2K , u U5 je Uw=0,97 W/m2K.

Okna s kyvnou konstrukcí se závěsy umístěnými v polovině výšky okna se vyznačují pohodlnou obsluhou, a jsou vybavená automatickou ventilační klapkou V40 nebo V35 pro přísun optimálního množství vzduchu. Díky vakuové impregnaci dřeva, systému vedení křídla a hliníkovým profilům chránícím před povětrnostními podmínkami se okna vyznačují vysokou odolností.

Výklopně-kyvná střešní okna preSelect

Střešní okna nové generace preSelect jsou vybavena dvěma oddělenými funkcemi otevírání – výklopnou a kyvnou. Oddělené funkce otevírání zajišťují stabilitu a zvyšují bezpečnost při užívání. Výklopná funkce v rozsahu 0-35° umožňuje snadný přístup k oknu, zvětšuje tak užitnou plochu místnosti a poskytuje neomezený výhled do okolí. Kyvná funkce s úhlem otočení do 180° naopak slouží k mytí vnějšího skla a stažení markýzy. Volbu funkce zajišťuje přepínač preSelect umístěný v horní polovině rámu. Rozsah montáže je 15-55°.

 

Kyvná střešní okna

Oblíbená konstrukce oken se závěsy umístěnými v polovině výšky okna. Pohodlnou obsluhu okna přináší klika Elegant umístěná  v dolní části křídla. Klika umožňuje spárové větrání ve dvou polohách. Pojistka blokující křídlo v poloze pootočené o 180° umožňuje umytí vnější strany zasklení a stažení markýzy. Široké spektrum vnitřních i předokenních doplňků a příslušenství.  Rozsah montáže je 15-90°.

Okna se zvýšenou osou otáčení

Kyvná okna s osou otáčení umístěnou nad středem okna tak, aby se dokonce i vysoká osoba mohla pohodlně dostat ke spodní hraně otevřeného okna. Jedná se o největší (nejdelší) jednokřídla střešní okna dostupná na trhu s výškou až 206 cm. Široká paleta vnitřních i vnějších doplňků. Rozsah montáže je 20-65°.

Od ledna 2018 se nabídka střešních oken se zasklením U4 rozšířila o kyvná plastová okna PTP - V vybavená levnější verzí trojskla – zasklením U4. Celkový součinitel prostupu tepla u oken PTP-V U4 se standardním lemováním má hodnotu Uw=1,1 W/m2K.

Okna PTP-V U4 mají všechny charakteristické vlastnosti plastových oken FAKRO, výborně se hodí  na příklad do místností se zvýšeným výskytem vlhkosti např. do kuchyní nebo koupelen. Okna jsou dostupná rovněž v dekoru zlatý dub a borovice, vyrábí se i v atypických rozměrech.
13.03.2018 | PR
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444